Patti Cake$

Tietoa kasvattajalle

Elokuvan keskeisiä teemoja ovat rohkeus olla oma itsensä sekä luovuus, itsensä toteuttaminen ja siihen usein sekoittuva kilpailullisuus. Itseensä uskova Patricia eli Patti voi olla katsojalle kehopositiivinen roolimalli, joka tuo ystävineen lisää moninaisuutta valkokankaalle.

Tarinassa nähdään sekä hyviä että vähemmän toimivia ihmissuhteita. Patrician paras ystävä kannustaa tätä väsymättä ja uskoo tämän kykyihin. Myös Pattin ja isoäidin suhde on lämmin ja välitön. Sen sijaan suhde äitiin on hankalampi: omien haasteidensa kanssa painiva äiti lyttää Pattin monen otteeseen, eikä pidä lapsensa kiinnostuksenkohteita tärkeinä tai tämän musiikkia “oikeana musiikkina”.

Elokuva sisältää runsaasti kiroilua, ja räpin naisvihamieliset sisällöt avautuvat härskeinä sanoituksina, joita ei juuri kyseenalaisteta. Elokuvassa kuullaan kuitenkin myös päähenkilön omia, voimaannuttavaksi kääntyviä lyriikoita, joista osa on vahvasti seksuaalisia.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Patti Cake$

Ohjaaja: Geremy Jasper

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2017

Kesto: 109min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Danielle Macdonald, Siddharth Dhananjay, Bridget Everett, Mamoudou Athie


Patricia Dombrowski on aloitteleva räppäri Killa P, a.k.a. Patti Cake$, joka pyristelee vimmatusti kohti maailmanmainetta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa