Pelikaanimies

Elokuvan katsomisen jälkeen

1. Keskustelkaa yhdessä; miltä pelikaanimies näyttää, mikä on samanlaista tai erilaista kuin ihmisessä tai linnussa? Entä pelikaanimiehen sisäinen maailma, millaisia ajatuksia hän ajatteli? Millaisia tunteita hänellä oli eri asioita tai ihmisiä kohtaan?

2. Minkä eläimelle kuuluvan ominaisuuden tai taidon sinä haluaisit itsellesi? Millä tavoin ihminen eroaa eläimestä? Mitä ihmisellä on sellaista mitä eläimillä ei ole? Entä onko eläimillä jotain sellaista mitä ihmisillä ei ole?

3. Elokuvan alussa kuvataan merta kauniisti lintuperspektiivistä. Keskustelkaa miksi ohjaaja on valinnut tämän kuvakulman tarinan alkuun. Mitä kuvakulmalla haluttiin kertoa? (pelikaanin silmin) Missä ihminen voi katsoa asioita lintuperspektiivistä eli yläkulmasta? (esim. näkötornissa, lentokoneessa) Mitä muita kuvakulmia tiedätte? (sammakkoperspektiivi eli alakulma sekä silmän taso)

4. Katsokaa KAVIn Elokuvapolku-sivustolta kuvakulmiin liittyvä näyte Pelikaanimiehestä ja vastatkaa siihen liittyviin kysymyksiin.

5. Katsokaa KAVIn Elokuvapolku-sivustolta Pelikaanimies-elokuvan äänimaailmaan liittyvä näyte ja vastatkaa siihen liittyviin kysymyksiin.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Pelikaanimies

(Pelikaanimies)

Ohjaaja: Liisa Helminen

Maa: Suomi Vuosi: 2004

Kesto: 90min

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Pelikaanimies: Kari Ketonen Emil: Roni Haarakangas Elsa: Inka Nuorgam Talonmies: Jonna Järnefelt Äiti: Liisa Kuoppamäki Isä: Tommi Raitolehto Helena-ballerina: Anu Viheriäranta Vahtimestari: Ismo Kallio Postiljooni: Heikki Kinnunen Näyttämömestari: Jussi Lampi Arvanmyyjä: Kristiina Elstelä Vartija 1: Seppo Pääkkönen Vartija 2: Antti Pääkkönen Diiva: Anu Komsi Pianisti: Björn Andresen Oopperanjohtaja: Pelle Sandberg Kapellimestari: Leif Segerstam Rotbart: Jorma Uotinen Puistovahti: Juha Varjus Kahvilanpitäjä: Katariina Lohiniva Baletinopettaja: Emma Grönqvist Pikkutyttö: Emma Lillqvist


Pelikaanimies on kertomus kahden ystävyksen, pelikaanin ja 10-vuotiaan pojan, seikkailuista maailmassa, jossa toden ja mielikuvituksen raja on häilyvä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa