Postia pappi Jaakobille

Raamattu

Raamattu ei ole vain yksi kirja vaan tuhannen vuoden aikana syntynyt kirjasto. Raamattu jakaantuu Vanhaan testamenttiin jossa on 39 kirjaa ja Uuteen testamenttiin jossa on 27 kirjaa. Alun perin Vanha testamentti on kirjoitettu hepreaksi ja Uusi testamentti kreikaksi. Uusin suomennus on valmistunut vuonna 1992. Kristityille Raamattu on kristinuskon peruskirja ja uskon ja elämän ylin auktoriteetti.

  • Miten Raamattu on syntynyt?
  • Miksi Raamattu käännetään aina uudestaan?
  • Pappi Jaakob osasi pitkiä pätkiä Raamatusta ulkoa, miksihän? Mitä Raamattu merkitsi elokuvan papille? Miksi pappi Jaakob siteerasi Raamattua niin usein?

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Postia pappi Jaakobille

Ohjaaja: Klaus Härö

Maa: Suomi Vuosi: 2009

Kesto: 76min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Heikki Nousiainen, Kaarina Hazard


Postia pappi Jaakobille on koskettava kertomus armosta, auttamisesta ja anteeksiannosta. Yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin suunniteltu oppimateriaali soveltuu mm. uskonnon opetukseen. Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa