Postimies Pate

Tosi-TV ja tuotesijoittelu

Tosi-TV

Postimies Pate -elokuvassa Pate osallistuu kykyjen etsimisohjelmaan, joita tulee tälläkin hetkellä televisiosta useita. Mitä tosi-TV -ohjelmia lapset katsovat ja onko luokalla yhteistä suosikkiohjelmaa? Miettikää yhdessä, mikä ohjelmissa on kiinnostavaa, mukavaa, ikävää? Kykyjen etsimisohjelmissa annetaan usein negatiivista palautetta esiintyjille, miten lapset kokevat sen?

Englantilaisessa Longleatin seikkailupuistoon on rakennettu Viherlaaksosta tuttuja paikkoja, kuten Postitoimisto, Postimies Pate kotitalo Forge Cottage ja Viherlaakson asema. Miettikää lasten kanssa onko Suomessa vastaavia paikkoja.

  • Harjoitelkaa ryhmässä positiivisen palautteen antamista toiselle. Istukaa ringissä ja kertokaa vierustoverista jokin hyvä, iloinen asia muille. Esimerkiksi A on hyvä laulamaan tai B on aina valmis auttamaan muita.

Tuotesijoittelu

Media ja kaupalliset oheistuotteet ovat nykyään kietoutuneet yhteen. ”Mediaesitykset ja niihin kuuluvat tuotteet ja hahmot muodostavat mediaympäristön. Näitä median tuomia oheistuotteita on lasten elämässä nykyään valtavan paljon.” (Mediakasvatuskeskus Metka)

  • Postimies Pate -elokuvassa on tuotesijoittelua. Muistelkaa yhdessä, miten se tulee ilmi.
  • Millaisia oheistuotteita Paten hahmoon liittyy?
  • Miettikää lasten kanssa, mitä lasten mediaympäristöön liittyviä piilomainoksia löydätte lasten vaatteista, repuista tai esimerkiksi koruista.

 

Lähteet: Mediakasvatuskeskus Metka

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Postimies Pate -elokuva

(Postman Pat: The Movie – You Know You’re the One)

Ohjaaja: Mike Disa

Maa: Englanti Vuosi: 2014

Kesto: 82min

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Äänirooleissa mm. Ilkka Merivaara, Juha Varis, Juha-Pekka Mikkola


Viherlaakson leppoisan, kaikkien rakastaman postimiehen eteen tulee haaste, joka on aivan muuta kuin tutut postipulmat: Pate osallistuu tv:n kykykisaan. Miten Patelle käy julkisuuden valokeilassa?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa