©Pohjola-filmi, Timo Heinänen
©Pohjola-filmi, Timo Heinänen

Puluboin ja Ponin leffa

Elokuvan huumori

Puluboin ja Ponin leffan ohjaaja Mari Rantasila pohtii: "Kaikki uusi usein jännittää, mutta elämän vaikeita asioita on joskus helpompi lähestyä huumorin kautta. Juuri näin Poni työstää oman elämänsä ongelmia yhdessä Puluboin kanssa. Huumori yhdistää eri-ikäisiä ihmisiä – samanlainen huumorintaju ei ole sidottua ikään". (Lähde: elokuvan lehdistömateriaali)

1. Pohtikaa, mitä tarkoittaa huumori ja huumorintaju.

2. Keskustelkaa yhdessä, millaisista elokuvista pidätte eniten? Millaiset elokuvat naurattavat? Mikä on Puluboin ja Ponin leffan hauskin kohtaus? Keskustelkaa ja muistelkaa yhdessä, mille asioille nauroitte Puluboin ja Ponin leffaa katsellessanne. Millaiset asiat tekevät elokuvien kohtauksista hauskoja?

3. Virkistäkää muistianne ja käykää katsomassa elokuvan traileri ja piirtäkää Puluboin ja Ponin leffan kohtauksista kuvia tai kolmen-neljän ruudun sarjakuvia.

4. Millaiset tarinat ovat mielestänne hauskoja? Millaiset asiat Puluboin ja Ponin kirjoissa naurattavat?

5. Miettikää, mistä kirjasta tai sadusta mielestänne pitäisi tehdä elokuva?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Puluboin ja Ponin leffa

(Puluboin ja Ponin leffa)

Ohjaaja: Mari Rantasila

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 72min

Levittäjä: B-Plan Distribution

Näyttelijät:
Jenni Lausi, Aapo Puusti, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen, Seppo Halttunen, Jaana Pesonen


Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus muistuttaa kaikenikäisiä leikin ja mielikuvituksen uskomattomasta voimasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa