©Pohjola-filmi, Timo Heinänen
©Pohjola-filmi, Timo Heinänen

Puluboin ja Ponin leffa

Piirtämään ja maalaamaan

1. Isä ja Poni pakkasivat maalausvehkeet mukaan ja lähtivät rantaan maalaamaan variksia. Kaikkien luonnosten nimeksi tuli “Rähiseviä poikia rannalla.” (Puluboin ja Ponin kirjat 1-2 s. 103.) Käykää tekin linturetkellä ja piirtäkää ja maalatkaa kuvia puluista ja muista linnuista.

2. Piirtäkää kuvia Puluboista ja Ponista. Ottakaa itsestänne kasvokuvia, edestä ja sivulta. Pitkät hiukset kannattaa laittaa poninhännälle, jos haluaa Poniksi. Tulostakaa kuvat sopivan kokoisina ja liimatkaa omat kasvonne paperille ja piirtäkää itsestänne Puluboi tai Poni. Suunnitelkaa myös vaatteet elokuvan roolihahmojen tyyliin.

3. Puluboi rakastaa mainoksia. Etsikää Puluboin ja Ponin kirjoista Puluboin keksimiä mainoksia ja ja tutustukaa niihin. Keksikää, piirtäkää ja maalatkaa tekin omia mainoksia Puluboin tyyliin. Millaisen mainoksen tekisitte Puluboin ja Ponin elokuvalle? Esittäkää valmiita tuotoksia toisillenne.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Puluboin ja Ponin leffa

(Puluboin ja Ponin leffa)

Ohjaaja: Mari Rantasila

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 72min

Levittäjä: B-Plan Distribution

Näyttelijät:
Jenni Lausi, Aapo Puusti, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen, Seppo Halttunen, Jaana Pesonen


Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus muistuttaa kaikenikäisiä leikin ja mielikuvituksen uskomattomasta voimasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa