©Pohjola-filmi, Timo Heinänen
©Pohjola-filmi, Timo Heinänen

Puluboin ja Ponin leffa

Tarina elokuvan taustalla

1. Miten tarinat syntyvät? Mistä tarinoihin keksitään aineksia? Millainen tarina on Pulupoin ja Ponin leffan taustalla? Pohtikaa, miten tarinat syntyvät ja mistä niiden kirjoittamiseen saa aineksia? Miten omat tarinanne ja kirjoitelmanne syntyvät? Kerrotteko mielummin tositapahtumia vai keksittekö omia juttuja?

2. Puluboin ja Ponin kirjassa Poni ja Puluboi muuntelevat vanhoja satuja mieleisekseen. (Lähde: Puluboin ja Ponin kirjat 1+2 s. 42-50)
Päästäkää mielikuvitus valloilleen ja valitkaa tekin tarina, jota muokkaatte ja kirjoitatte tai kerrotte uudelleen omaksi tarinaksenne.

Liitteestä Kirjailija ja käsikirjoittaja löytyy tietoa Puluboi ja Poni -kirjojen kirjoittajasta Veera Salmesta, joka on myös elokuvan toinen käsikirjoittaja.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Puluboin ja Ponin leffa

(Puluboin ja Ponin leffa)

Ohjaaja: Mari Rantasila

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 72min

Levittäjä: B-Plan Distribution

Näyttelijät:
Jenni Lausi, Aapo Puusti, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen, Seppo Halttunen, Jaana Pesonen


Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus muistuttaa kaikenikäisiä leikin ja mielikuvituksen uskomattomasta voimasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa