Pystyssä

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: pikavipit, velkakierre, elämänhallinta

Synopsis: Elli opiskelee biologiaa yliopistolla, juhlii ystäviensä kanssa ja harrastaa yhdenillanjuttuja. Vaikka Elli tekee töitä siivoojana, ei raha riitä edes vuokraan. Sattuman kautta Elli huomaa, että yhden illan jutuilla voi tienata, ja hän tottuu nopeasti uuteen elämäänsä maksullisena naisena.

Iiris joutuu hyvittämään omia velkojaan rikollisjengissä, uhkaillen velkaantuneita väkivaltaisesti pomonsa puolesta. Iiris on sulautunut hyvin työkavereidensa äijämäiseen maailmaan, mutta ihastuminen työkaveri Andreihin pakottaa Iiriksen paljastamaan naisellisempia puolia itsestään.

Samaan aikaan Andrei tutustuu yöelämässä viehkeään Elliin ja he päättävät yhdessä paeta entistä elämää. Myös Iiriksellä on suunnitelma aloittaa alusta, mutta itseaiheutetusta helvetistä on vaikea päästä pois.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut viestintäpäällikkö Minna Mattila Takuu-Säätiöstä.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 8.7.2014.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Pystyssä

Ohjaaja: Márton Jelinkó

Maa: Suomi Vuosi: 2013

Kesto: 99min Ikäraja: 12

Levittäjä: Black Lion Pictures Oy

Näyttelijät:
Heidi Lindén, Kristiina Puukko, Juha-Tapio Arola


Pystyssä on rankka rikosdraama kahdesta velkaantuneesta naisesta, jotka yrittävät maksaa takaisin – toinen prostituutiolla, toinen väkivallalla.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa