©2019 Disney. All Rights Reserved.
©2019 Disney. All Rights Reserved.

Räyhä-Ralf valloittaa internetin

Internet

Elokuvassa internetiä käsitellään eräänlaisena paikkana, maailmana, jonne voi mennä ja jossa voi liikkua. Elokuvan alussa Nelli ja Räyhä-Ralf kiipeävät modeemiin. Aluksi modeemi on tyhjä, mutta kun se kytketään pistorasiaan ja yhdistetään internetiin, imaisee se Nellin ja Räyhä-Ralfin kaapeleita pitkin liikenteeseen.

  • Mitä Nellille ja Ralfille tapahtui, kun modeemi kytkettiin verkkoon? Miksi?
  • Kuvitelkaa, että Nelli ja Ralf ovat kiivenneet oppilaiden puhelimiin, kun ne ovat olleet pois päältä. Mitä Nellille ja Ralfille tapahtuu, kun puhelimen laittaa päälle? Oppilaat voivat esimerkiksi piirtää vastauksen.

Elokuvassa internetiä verrataan kaupunkiin: ihmiset liikkuvat paikasta toiseen ja erilaiset internetin sivustot ovat rakennuksia.

  • Elokuvassa rakennukset ovat eri kokoisia. Miksi?
  • J.P. Spämmin toimisto on pieni ja sotkuinen. Miksi?
  • Räyhä-Ralf lähtee etsimään virusta pimeästä verkosta (dark web). Mikä on pimeä verkko? Miksi se on kuvattu pelottavana?
  • Ovatko oppilaat törmännet pelottavaan ja pimeään paikkaan internetissä. Millainen se oli? Miksi se oli pelottava?

Harjoitus
Oppilaat piirtävät oman internetkaupunkinsa. Millaisia rakennuksia heidän internetkaupungeistaan löytyy ja mitä niissä rakennuksissa tehdään? Onko siellä myös pimeitä ja pelottavia paikkoja?

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Räyhä-Ralf valloittaa internetin

(Ralph Breaks the Internet)

Ohjaaja: Rich Moore & Phil Johnston

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 113min Ikäraja: 7

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Suomenkieliset äänet: Niko Saarela, Iina Kuustonen, Mimosa Willamo, Kaisa Hela, Lari Halme, Riku Nieminen


Videopelipahis Ralf ja hänen kapinallinen ystävänsä Nelli Karamelli joutuvat panemaan kaiken peliin matkatessaan verkossa etsimässä varaosaa Nellin Sokerihuuma-videopeliin. Hädän hetkellä Ralf ja Nelli turvautuvat Internetin asukkaisiin - nettiläisiin - joihin lukeutuu muiden muassa nettiyrittäjä Yesss, joka on uusia trendejä luovan "BuzzzTube"-sivuston sydän ja sielu ja pääalgoritmi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa