©2019 Disney. All Rights Reserved.
©2019 Disney. All Rights Reserved.

Räyhä-Ralf valloittaa internetin

Tiedonhaku

Internetissä Räyhä-Ralf ja Nelli tutustuvat hakukoneeseen nimeltä Hakunen. Hakunen täydentää ihmisten lauseita ja osaa suositella näille tuotteita aiemman hakuhistorian perusteella.

  • Mikä Hakunen on?
  • Miksi Hakunen täydentää ihmisten lauseita?
  • Miksi Hakunen tietää niin paljon naisesta, joka hakee balettitrikoita?

Hakunen vain opastaa tiedon luo. Se ei osaa sanoa, mikä tieto on luotettavaa. Hakunen myös suosittelee eri ihmisille erilaisia hakutuloksia heidän aiempien hakujensa perusteella.

Harjoitus 1
Oppilaat leikkivät pareittain hakukonetta niin, että toinen on Hakunen ja toinen on internetin käyttäjä. Internetin käyttäjä ajattelee jotain sanaa ja sanoo siitä kirjaimen kerrallaan. Hakunen yrittää arvata, mitä sanaa toinen ajattelee.

Harjoitus 2
Oppilaat kokeilevat, millaisia erilaisia hakutuloksia he saavat Googlessa erilaisilla hakusanayhdistelmillä, rajaamalla hakua tiettyyn aikaan tai tietyille sivustoille tai tekemällä haun yksityisessä näkymässä.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Räyhä-Ralf valloittaa internetin

(Ralph Breaks the Internet)

Ohjaaja: Rich Moore & Phil Johnston

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 113min Ikäraja: 7

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Suomenkieliset äänet: Niko Saarela, Iina Kuustonen, Mimosa Willamo, Kaisa Hela, Lari Halme, Riku Nieminen


Videopelipahis Ralf ja hänen kapinallinen ystävänsä Nelli Karamelli joutuvat panemaan kaiken peliin matkatessaan verkossa etsimässä varaosaa Nellin Sokerihuuma-videopeliin. Hädän hetkellä Ralf ja Nelli turvautuvat Internetin asukkaisiin - nettiläisiin - joihin lukeutuu muiden muassa nettiyrittäjä Yesss, joka on uusia trendejä luovan "BuzzzTube"-sivuston sydän ja sielu ja pääalgoritmi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa