Kuva: Jouko Piipponen / Solar Films
Kuva: Jouko Piipponen / Solar Films

Risto Räppääjä ja pullistelija

Henkilöitä ja perheitä

1. Keskustelkaa yhdessä, millaisia ovat Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan keskeiset henkilöt Risto, Nelli ja Sylvester, Rauha, Lennart, Elvi ja Bill. Onko joku heistä suosikkihahmonne? Miksi? Pidättekö samoista asioista kuin he? Onko teillä samanlaisia luonteenpiirteitä, kiinnostuksen aiheita, harrastuksia tai muuta yhteistä eri henkilöhahmojen kanssa?

2. Tehkää esittely pareittain valitsemastanne Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan henkilöstä. Kertokaa hänestä muutamia asioita, kuten esimerkiksi luonne, ulkonäkö, harrastukset.

3.  Bill ja Sylvester sekä Risto ja Rauha ovat juuri tutustuneet; Risto ja Rauha keskustelevat:

Rauha: Isä ja poika! Vähän niin kuin me.

Risto: Ethän sinä ole isä.

Rauha: Mutta meitäkin on kaksi, ja minä olen vähän niin kuin molemmat, sekä äiti että isä.

(lähde: elokuvan käsikirjoitus)

Millaisia perheitä Risto Räppääjä ja pullistelija- elokuvassa on? Voitte käyttää apuna elokuvan lisäksi Risto Räppääjä ja pullistelija -kirjan kertomia asioita. Mitä eri henkilöhahmojen perheistä kerrotaan elokuvassa? Millaisia ovat omat perheenne? Millaisia perheitä tunnette? Tunnetteko samanlaisia perheitä kuin Risto Räppääjä -kirjoissa ja elokuvissa esitellään?

5. Tarina kuvista
Leikatkaa lehdistä erilaisia kuvia ihmisistä, eläimistä ja esineistä ym. Valitkaa päähenkilö ja sivuhenkilöt ja muodostakaa heistä erilaisia perheitä. Järjestäkää kuvat sopivaan järjestykseen ja kertokaa ja kirjoittakaa kuvien avulla tarina. Tarinan voi kertoa yksin tai pareittain.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Risto Räppääjä ja pullistelija

(Risto Räppääjä ja pullistelija)

Ohjaaja: Markus Lehmusruusu

Maa: Suomi Vuosi: 2019

Kesto: 84min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Eelis Kesäläinen, Pamela Tola, Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Ylermi Rajamaa


Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu että kaikilla on uskomuksia toisistaan, mutta onko Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana sittenkään totta?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa