© 2018 Paramount Pictures
© 2018 Paramount Pictures

Rocketman

Hyvästi Captain America, tervetuloa musiikin supertähdet?

Marvel-sarjakuviin perustuvien elokuvien (22 kpl) voittokulku päättyi tänä vuonna (2019) Avengers Endgame -leffaan. DC Comics tarjoaa vielä uusia supersankarielämyksiä, mutta muusikkoelämäkerrat (biopics) ja muut musiikkiin perustuvat elokuvat tekevät tuloaan. Supersankareiden tilalla nähdään yhä enemmän musiikkimaailman ikitähtiä ja jopa klassisen musiikin ikoneja. Voidaan pohtia, onko kyseessä nostalgian nousu ilmiönä, hyvien tarinoiden puute - vai pelkästään taloudellinen menestys. Buumia alusti rappioromanttinen, kuvitteellinen A Star Is Born -elokuva (2018). Bohemian Rhapsody tienasi miltei miljardi euroa ja elokuvan myötä Queenin kuuntelu Spotifyssa lisääntyi yli 300%. Heistä 70% oli alle 30-vuotiaita kuuntelijoita, jotka olivat hädin tuskin syntyneet ennen Freddie Mercuryn kuolemaa 1991.

Vuotta 2019 voidaan jo nyt pitää elämäkertojen ja musiikkielokuva-genren kultavuotena jos ei laadultaan niin ainakin määrältään: odotettavissa on Danny Boylen ohjaama Beatles-fantasia Yesterday, Blinded by the Light (Bruce Springsteen), Judy (Judy Garland) ja George Michaelin musiikilla höystetty Last Christmas. Suunnitteilla ovat Stardust (David Bowie) sekä Boy Georgen, Celine Dionin ja Madonnan elämästä kertovat elokuvat. Lisäksi klassisen musiikin puolella on tekeillä kaksi elokuvaa säveltäjä Leonard Bernsteinista: Jake Gyllenhaalin The American ja Bradley Cooperin versio.

Lisätietoa musiikki- ja muusikkoelokuvista

Digital Trends: From comedies to biopics, these are the best movies about music and musicians

Cinema Blend: 5 Great Musical Biopics You Need To See After Bohemian Rhapsody And Rocketman

Udiscovermusic: Best Music Biopics: 30 Essential Films For Music Fans

Pohdittavaksi

  • Mitä erilaisia musiikkielokuvagenrejä tiedät?
  • Mitä eroa on musiikkidokumenteilla, konserttitaltioinneilla, muusikkoelämäkerroilla ja musikaaleilla?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Rocketman

(Rocketman )

Ohjaaja: Dexter Fletcher

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2019

Kesto: 121min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden ja Bryce Dallas Howard


Musiikintäyteinen Rocketman kertoo inspiroivan tarinan Elton Johnin läpimurron vuosista, jolloin ujosta pianovirtuoosi Reginald Dwightista kuoriutuu kansainvälinen supertähti.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa