Röllin sydän

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: pelkojen kohtaaminen, rohkeus, ystävyys, sovussa eläminen, yhteistyö, tarinan tekeminen, röllin historia.

Synopsis: Rölli on kuin kuka tahansa Röllikylän asukki – täynnä kepposia, säikyttelemistä ja kiusantekoa. Hän inhoaa peseytymistä, pussaamista ja kaikkea kaunista. Kun Rölli törmää metsässä Milliin, ihastuttavaan menninkäistyttöön, hän löytää aivan uudenlaisen ystävän. Milli on epäilyttävän puhdas ja pitää yököttävästä vaaleanpunaisesta väristä, mutta silti Röllin on pakko myöntää pitävänsä sisukkaasta ja hyväsydämisestä menninkäisestä. 

Rölli ystävineen joutuu suuren haasteen eteen, kun Menninkäisten metsä alkaa kivettyä. Ainoa keino pysäyttää tuho on löytää maaginen Ymmärryksen sydän Talvenmaasta. Matka sydämen luo on pitkä ja vaarallinen – ja tien perille tietää vain Milli Menninkäinen. Vastoin kaikkia periaatteitaan röllien on nyt luotettava menninkäiseen. Menninkäiset ovat kilttejä, röllit ilkeitä. Nyt heidän on kuitenkin pakko auttaa toisiaan pelastaakseen itsensä ja koko metsän tuholta. 
 
Elokuvan kertomus on saatavana myös lasten kuvakirjana; Pekka Lehtosaari, Janne 
Kopu, Kari Korhonen. Röllin sydän. Otava 2007. 
 
Tarinan lukeminen osittain tai kokonaan voi auttaa pienimpiä katselijoita seuraamaan elokuvan juonen kulkua. Isommille oppilaille kirjan lukeminen elokuvan jälkeen tukee elokuvan teemojen käsittelyä. 
 
Oppimateriaali on suunnattu alakoulun 1.-4. luokille.
 
Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 10.4.2020.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Röllin sydän

Ohjaaja: Pekka Lehtosaari

Maa: Suomi Vuosi: 2007

Kesto: 82min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Allu Tuppurainen, Saija Lentonen, Esa Saario, Matti Ranin, Jyrki Kovaleff, Aarre Karén


Rölli on kuin kuka tahansa Röllikylän asukki – täynnä kepposia, säikyttelemistä ja kiusantekoa. Hän inhoaa peseytymistä, pussaamista ja kaikkea kaunista. Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa