Kuva: Vilja Harala / Tuffi Films
Kuva: Vilja Harala / Tuffi Films

Seurapeli

Draaman kaari, huippu- ja käännekohdat

Alla olevia kysymyksiä voit pohtia itseksesi, tai niistä voi keskustella parin tai pienryhmän kanssa. Tee muistiinpanot vastauksistasi.

1. Mitä tarkoitetaan draaman kaarella? Mistä osista perinteinen draaman kaari koostuu? Etsi tietoa äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjastasi tai jostain muusta luotettavaksi arvioimastasi lähteestä.

2. Mikä on käännekohdan määritelmä? Millä tavalla se eroaa huippukohdasta?

3. Mitkä ovat mielestäsi Seurapeli-elokuvan käännekohdat? Tarkastele käännekohtia elokuvan eri henkilöiden näkökulmasta ja perustele valintasi.

4. Mitkä ovat mielestäsi Toivoniemen elokuvan huippukohdat? Tarkastele huippukohtia elokuvan eri henkilöiden näkökulmasta ja perustele valintasi.

5. Millä tavalla Seurapeli-elokuvan huippu- ja käännekohdat vaikuttavat kerrontaan? Valitse yksi elokuvan huippu- tai käännekohdista ja pohdi, millä tavalla sen poistaminen vaikuttaisi elokuvaan kokonaisuutena.

  

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Seurapeli

Ohjaaja: Jenni Toivoniemi

Maa: Suomi Vuosi: 2020

Kesto: 120min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala ja Paavo Kinnunen


Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa