Kuva: Vilja Harala / Tuffi Films.
Kuva: Vilja Harala / Tuffi Films.

Seurapeli

Opettajalle

Tehtävät ja elokuva soveltuvat erityisesti esimerkiksi lukion suomen kielen ja kirjallisuuden (ÄI1, ÄI3, ÄI6, ÄI8 ja ÄI9) ja suomen toisena kielenä ja kirjallisuuden (S21, S23, S26) sekä psykologian (PS2, PS4, PS5), elämänkatsomustiedon (ET2) ja terveystiedon (TE2) kursseille.

Oppimateriaali on rakennettu niin, että alasivuilla olevien oppimateriaalin osa-alueita (moniäänisyys ja henkilökuvan luominen, kansalliset stereotypiat, nuoruus ja aikuisuus, unelmat ja todellisuus, miljöön rakentaminen sekä draaman kaari, huippu- ja käännekohdat) on lähestytty keskustelu- ja pohdintatehtävin. Keskustelu- ja pohdintatehtävissä esille nousseita havaintoja voi hyödyntää esimerkiksi oppimateriaalin viimeisinä olevissa äidinkielen ylioppilaskokeen harjoitustehtävissä.

Tehtävät voi käsitellä eri tavoin, ei vain ehdotetuilla tavoilla. Oppimateriaalin muokkaaminen ja soveltaminen oman ryhmän tarpeisiin on suositeltavaa.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Seurapeli

Ohjaaja: Jenni Toivoniemi

Maa: Suomi Vuosi: 2020

Kesto: 120min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala ja Paavo Kinnunen


Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa