Soppalinnan salaseura

Opettajan sivu

Soppalinnan salaseura on värikäs kokoperheen seikkailuelokuva, joka tempaa mukaansa lasten mielikuvitusrikkaaseen maailmaan. Soppalinnan eläväiset ihmiset ja värikkäät talot ruokkivat lasten mielikuvitusta. Visuaalisuutta hyödynnetään myös oppimateriaalipaketin tehtävissä julisteiden ja aarrekarttojen suunnittelussa. Oppimateriaalipaketin avulla oppilas tutustuu myös seikkailuelokuvan tunnusmerkkeihin ja oppii tunnistamaan seikkailuelokuvan.

Elokuvassa lapset perustavat oman salaseuran, jossa ratkotaan arvoituksia. Oppimateriaalipaketissakin kehitetään oma salaseura sekä suunnitellaan pulmien ja arvoitusten suunnittelua ja niiden tekemistä koulukavereille. Oppilas oppii myös QR-koodien käyttämistä. Arvoitusten suunnittelu on yllättävän lähellä koodauksenkin taustalla olevaa perusajatusta. Oppimateriaalipaketissa on myös koodaukseen liittyviä harjoituksia. Oppimateriaalipaketin avulla oppilas oppii monipuolisia suunnittelu- ja ennakointitaitoja.

Soppalinnassa lasten ja aikuisten roolit kääntyvät päälaelleen. Oppimateriaalipaketissa pohditaan draamankeinoin aikuisten ja lasten rooleja, vastuunottamista ja oikeutta lapsuuteen. Lisäksi oppimateriaalissa harjoitellaan tunnetaitojen osalta rohkeuden tunnistamista. Oppimateriaalipaketin avulla oppilas harjaantuu kirjoittamaan erilaisia tekstejä kuten kannanoton ja runon. Lisäksi suunnitellaan radiouutinen. Soppalinnassa kaikki ovat nurinkurin. Oppimateriaalin avulla oppilas harjaantuu pohtimaan vastakohtia hassuttelunkin avulla!
 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Soppalinnan salaseura

(Soppalinnan salaseura)

Ohjaaja: Margus Paju - Käännös ja dubbauksen ohjaus: Pekka Lehtosaari

Maa: Viro, Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 105min Ikäraja: 7

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Seera Alexander (Mari), Saana Norra (Satu), Waltteri Helisalo (Olavi), Fredi Salminen (Antti), Markku Huhtamo (isoisä), Kirsi Ståhlberg (Katri), Sampo Sarkola (Arttu), Katja Sirkiä (Riitta), Petri Hanttu (Hannes)


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa