Supa Modo

Supersankarit

Piristääkseen pikkusiskoaan Mwix keksii pyytää koko kylän mukaan juoneen, missä Jolle uskotellaan hänen omaavaan oikeita supervoimia. Lopuksi lähdetään koko kylän voimin tekemään supersankarielokuvaa, missä Jo saa keksiä elokuvalle tarinan, näytellä pääosan ja ohjata elokuvafani Miken avustuksella.

1. Miten määrittelisit supersankarin? Millaisia ominaisuuksia supersankarilla on? Miltä supersankari näyttää tai kuulostaa?

2. Minkälaisia supersankarin kykyjä ja ominaisuuksia Jon hahmolla on? Mitä hän tekee kyvyillään? Miltä Jon supersankari näyttää?

3. Miksi Jo unelmoi olevansa supersankari?

4. Mitä supersankarihahmoja tiedät? Minkälaisia nämä hahmot ovat, minkälaisia ominaisuuksia ja supervoimia heillä on?

5. Mitä supersankarielokuvia olet nähnyt? Minkälaisia näkemäsi elokuvat ovat? Ovatko ne esimerkiksi vauhdikkaita ja äänekkäitä vai hitaita ja pohtivia? Mikä supersankarielokuvissa kiehtoo katsojia?

6. Onko sinulla suosikkisupersankaria? Kuka? Miksi juuri tämä hahmo?

7. Moni supersankarihahmo - esimerkiksi Teräsmies ja Batman - on miespuolinen. Minkälaisia naissupersankareita on olemassa? Miksi on hyvä, että supersankareitakin on monenlaisia? Keskustelkaa aiheesta ryhmässä.

8. Luo oma supersankarisi

Minkälainen supersankari itse olisit? Minkälaisia supervoimia haluaisit? Mitä tekisit supervoimillasi?

Keksikää omat supersankarihahmot, piirtäkää hahmot ja keksikää niille tarinat! Voitte myös kehittää pienryhmissä omat supersankarihahmot, suunnitella hahmojen ympärille elokuvan ja kuvata elokuvan trailerin tai piirtää/kuvata elokuvajulisteen.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Supa Modo

(Supa Modo)

Ohjaaja: Likarion Wainaina

Maa: Saksa, Kenia Vuosi: 2018

Kesto: 74min Ikäraja: 7

Levittäjä: Espoo Ciné

Näyttelijät:
Stycie Waweru, Marrianne Nungo, Nyawara Ndambia


Koskettava ja voimaannuttava tarina supersankarifanista, jonka elämää varjostaa vakava sairaus. Elokuva juhlistaa mielikuvituksen voimaa ja yhteisöllisyyden merkitystä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa