Superclásico

Elokuvan tiedot

Oppimateriaalin teemoja: stereotypiat, miestutkimus, mieskuva, maskuliinisuus, draaman lajit, urheilu, uskonto

Synopsis: Tanskalaisen viinikauppiaan vaimo on päässyt unelma-ammattiinsa, jalkapallomanageriksi, ja muuttanut Buenos Airesiin. Boca Juniorsin riveistä on löytynyt myös uusi poikaystävä, tähtipelaaja Juan Diaz. Aviomies Christian ei aio purematta niellä vaimonsa Annan elämänmuutosta ja matkustaa heidän teini-ikäisen poikansa Oscarin kanssa Argentiinaan ottamaan selvää tilanteesta. Saapumista Buenos Airesiin värittää heti tunteita kuumentava Superclásico-ottelu, jossa vastakkain ovat kaupungin tärkeimmät joukkueet Boca Juniors ja River. Konkurssiuhkasta kärsivän viinikauppiaan mielialaa ei kohenna se, että hänen mielestään argentiinalaiset viinit ovat kelvottomia litkuja, tai että uusi puoliso osoittautuu latin loverin prototyypiksi. Sekä isä että poika joutuvat latinalaiseen pyöritykseen, jonka seurauksena heidän on ainakin vielä kerran mietittävä, onko argentiinalaisessa elämäntyylissä mitään järkeä.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalissa käsitellään lyhyesti urheilua ja uskontoa kulttuurissa, minkä lisäksi oppimateriaalissa on laaja miestutkimuksen osuus.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Superclásico

(Superclásico)

Ohjaaja: Ole Christian Madsen

Maa: Tanska Vuosi: 2011

Kesto: 99min Ikäraja: 12

Levittäjä: Bio Rex Distribution

Näyttelijät:
Paprika Steen, Anders W Berthelsen, Sebastian Estevanez, Jamie Morton


Tanskalaisen viinikauppiaan vaimo on päässyt unelma-ammattiinsa, jalkapallomanageriksi Buenos Airesiin. Tähtijoukkueen riveistä on löytynyt myös uusi poikaystävä. Aviomies Christian ei aio purematta niellä vaimonsa Annan elämänmuutosta ja matkustaa heidän teini-ikäisen poikansa kanssa Argentiinaan ottamaan selvää tilanteesta. Elokuvan oppimateriaalissa on suppea osuus urheilusta ja uskonnosta kulttuurissa, sekä laaja miestutkimuksen osuus. Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa