Syksyn jälkeen saapuu kevät

Opettajalle

Oppimateriaalin tehtävien alkuun on kirjattu, mitkä tehtävistä on hyvä teettää ennen elokuvaa, elokuvan aikana tai sen jälkeen. Tehtävät voi käsitellä eri tavoin, ei vain ehdotetuilla tavoilla. Oppimateriaalin muokkaaminen ja soveltaminen oman ryhmän ja oppiaineen tarpeisiin on suositeltavaa.

Tehtävien teettämisen yksin, parityönä tai pienryhmissä tietää parhaiten ryhmänsä oppijat tunteva opettaja. Tehtävänantojen käskymuotojen yksiköstä tai monikosta näkee ehdotuksen tehtävien teettämistavasta yksin tai kokoisena ryhmänä.

Tehtävät ja elokuva soveltuvat erityisesti esimerkiksi lukion suomen kielen ja kirjallisuuden (ÄI1, ÄI2, ÄI3, ÄI6, ÄI7, ÄI9), suomen toisena kielenä ja kirjallisuuden (S21, S22, S23, S26, S27, S29), kuvataiteen (KU2), musiikin (MU2, MU4), psykologian (PS5), elämänkatsomustiedon (ET2, ET4), historian (HI3) sekä terveystiedon (TE2) kursseille.

Lisätietoa sotatraumoista ja sodan psyykkisistä vaikutuksista löytyy mm. Sota ja mielenrauha -elokuvan oppimateriaalista sekä Sodan murtamat -elokuvan oppimateriaalista.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Syksyn jälkeen saapuu kevät

Ohjaaja: Annika Grof

Maa: Suomi Vuosi: 2020

Kesto: 74min Ikäraja: 12

Levittäjä: Tarasow Films Oy

Näyttelijät:
Asta Sveholm, Turkka Mastomäki, Verneri Lilja, Sari Havas, Timo Lavikainen, Antti Raivio, Wanda Dubiel, Antti Virmavirta, Arttu Lindeman.


Riipaiseva draama nuoren naisen kielletystä rakkaudesta ja sodan särkemistä ihmisistä 1940-luvun Suomessa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa