Taistelu Näsilinnasta 1918

Elokuvan tiedot

Oppimateriaalin teemoja: kirja-analyysi, sota, 1918

Synopsis: Taistelu Näsilinnasta 1918 on autenttisuuteen pyrkivä draama Suomen sisällissodan ratkaisun hetkistä. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja todellisiin historiallisiin henkilöihin. Yliluutnantti Melinin valkoinen komppania valmistautuu yöllä hyökkäykseen punaisen Tampereen laitamilla huhtikuun 3. päivänä. Komppanian tehtävänä on tunkeutua kaupunkiin ja valloittaa Näsilinna-palatsi, joka on punaisten hallussa. Vaasassa vain viikon pituisen taistelukoulutuksen saaneet komppanian jäsenet ovat nuoria alle 20-vuotiaita pohjanmaalaisten maanviljelijäperheiden poikia. Vaikka miehet eivät sitä vielä tiedä, tulee Näsilinnan valtaamisesta Suomen sisällissodan ratkaiseva taistelu.

Oppimateriaali on suunnattu 9. luokille sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen opettaja Marjaana Mitikka.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012.  Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Taistelu Näsilinnasta 1918

(Taistelu Näsilinnasta 1918)

Ohjaaja: Claes Olsson

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 70min Ikäraja: 16

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Nicke Lignell, Anton Häggblom, Petter Kevin, Wilhelm Grotenfelt, Thomas Holt, Matias Asplund


Taistelu Näsilinnasta 1918 on todentuntuinen draama Suomen sisällissodan ratkaisun hetkistä. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja todellisiin historiallisiin henkilöihin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa