The Bling Ring

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: sosiaalinen media, julkkiskulttuuri, nuoret, mediakriittisyys, medialukutaito

Synopsis: Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo nuorten kaveriporukasta, joka hetken mielijohteesta alkaa murtautua Hollywood-tähtien koteihin. Muotia ja julkisuutta sokeasti palvova Bling Ring –ryhmä seuraa julkkisten liikkeitä netistä ja murtautuu näiden koteihin varastaakseen huippusuunnittelijoiden vaatteita, koruja ja muita luksustuotteita. Maailmanlaajuiseen mediajulkisuuteen noussut Hollywood Hills –murtovarkausketju sai alkunsa huolettomasta hauskanpidosta ja nuoruuden naiiviudesta. Sofia Coppolan elokuva tarkastelee teiniporukan kautta silmiä avaavasti nykypäivän julkisuus- ja luksusbrändikeskeisestä kulttuuria.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut mediakasvattaja, kulttuurituottaja Rauna Rahja.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 8.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

The Bling Ring

Ohjaaja: Sofia Coppola

Maa: USA Vuosi: 2013

Kesto: 90min Ikäraja: 16

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Emma Watson, Katie Chang, Israel Broussard, Taissa Farmiga, Leslie Mann


Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo nuorten kaveriporukasta, joka hetken mielijohteesta alkaa murtautua Hollywood-tähtien koteihin varastaakseen huippusuunnittelijoiden vaatteita, koruja ja muita luksustuotteita.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa