The Greatest Showman

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Elokuvan ja sen tarinan taustaa, käsikirjoitus ja henkilöhahmot, erilaisuus ja toiseus, etiikka ja moraali, musikaalin lajityyppi.

Synopsis: The Greatest Showman on musikaali viihdealan synnystä. Tositapahtumiin perustuva tarina kertoo P.T. Barnumista, joka perusti tyhjästä lumoavan sirkusspektaakkelin. Tästä valloittavasta show'sta mitä erilaisimpine tähtineen tuli maailmanlaajuinen sensaatio.

Elokuvan on ohjannut lupaava uusi tulokas Michael Gracey. Käsikirjoituksesta vastaavat Michael Arndt, Jenny Bicks, Bill Condon. La La Land -elokuvasta Oscar®-palkinnon voittaneet Benj Pasek ja Justin Paul vastaavat musikaalin kappaleista. Rooleissa nähdään Oscar®-ehdokas Hugh Jackman, Zac Efron, Oscar®-ehdokas Michelle Williams, Rebecca Ferguson ja Zendaya.

Lähde: Nordisk Film

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Perusopetuksen osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, vieraat kielet (erityisesti englanti), elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisiin osaamiskokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu sekä monilukutaito.

Lukio-opetuksen osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin oppiaineisiin ja kursseihin: Äidinkieli ja kirjallisuus (Suomen kieli): Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4), Nykykulttuuri ja kertomukset (ÄI6); Vieraat kielet (erityisesti englanti); Biologia: Ihmisen biologia (BI4); Filosofia: Johdatus filosofiseen ajatteluun (FI1), Etiikka (FI2); Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4); Elämänkatsomustieto: Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Yksilö ja yhteisö (ET3); Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1).

Opetussuunnitelmien aihekokonaisuuksiin osalta oppimateriaali soveltuu lukio-opetuksen kokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys ja monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös elokuvan Media-avain -arvio.

 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

The Greatest Showman

(The Greatest Showman)

Ohjaaja: Michael Gracey

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2017

Kesto: 105min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Zac Efron, Michelle Williams


Tositapahtumiin perustuva musikaali viihdealan synnystä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa