The Rider

Ihmissuhteet ja hyvinvointi

1. Tutustukaa MLL:n Nuortennetin Mielen hyvinvointi -tekstiin, ja pohtikaa sen kautta Bradyn yleistä hyvinvointia. Miten Brady ponnistelee eteenpäin uudessa, haastavassa tilanteessa? Miten taas Bradyn tyytymättömyys omaan elämäntilanteeseen näkyy hänestä ulospäin? Miten ympärillä olevat ihmiset reagoivat Bradyn muuttuneeseen tilanteeseen? Onko elokuvassa kohtauksia, joissa Bradyn vointi huolestuttaa erityisesti?

2. Pohtikaa myös miten itse reagoisit vastaavassa tilanteessa, jossa asiat muuttuisivat yhtäkkiä ja joutuisit miettimään elämällesi uuden suunnan.

3. Palatkaa vielä elokuvaan, ja asettakaa itsenne Bradyn ystävän asemaan. MLL Nuortennetin listauksen pohjalta neuvoja Bradylle, miten hän voisi kohentaa vointiaan ja parantaa elämäntilannettaan. Tunnistaako Brady itse omat hyvät puolensa ja osaamisalueensa? Vaikka Brady toteuttaakin unelmaansa hevoskouluttajana ja rodeoratsastajana, onko hänellä muita taitoja, joita hän voisi hyödyntää? Minkälainen työ omasta mielestäsi sopisi Bradylle?

4. Muistelkaa, miten elokuvassa Bradyn läheiset ystävät tukevat häntä, tai vastavuoroisesti yrittävät saada Bradya palaamaan työnsä pariin. Miten kuvailisit heidän välistä ystävyyttään? Uskaltaako Brady puhua läheisilleen mieltään vaivaavista asioista? Entä kuunteleeko Brady ennemmin ystäviään vai itseään?

Itsetunto

5. Tutustukaa MLL Nuortennetin Hyvä minä -tekstiin. Pohtikaa sen pohjalta, minkälaiset asiat ovat Bradylle elämässä tärkeitä ja minkälaisia asioita Brady arvostaa elämässään. Minkälaista apua ja tukea Brady saa muuttuneeseen tilanteeseensa, miten taas Brady yrittää itse edesauttaa tilannettaan? Muuttuuko Brady jotenkin ihmisenä elokuvan aikana, onko hän edelleen sama ihminen elokuvan lopussa kuin mitä hän on elokuvan alussa?

6. Pohtikaa lopuksi minkälaisissa asioissa olette itse hyviä ja minkälaisia asioita arvostatte elämässänne. Ovatko ystävät ja perhe itsellesi tärkeitä vai arvostatko menetystä opinnoissa tai unelmien työpaikkaa? Muistuuko mieleenne hetkiä elämästänne, jolloin olette olleet pettyneitä tai surullisia, ja miten selvisitte tästä hetkestä eteenpäin?

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

The Rider

(The Rider)

Ohjaaja: Chloé Zhao

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2017

Kesto: 104min Ikäraja: 12

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau, Lane Scott, Cat Clifford


Nuori rodeoratsastaja Brady asuu isänsä ja siskonsa kanssa Amerikan sydänmailla Etelä-Dakotassa. Rodeomaailma on hänelle kaikki kaikessa, kunnes vakava onnettomuus mullistaa hänen maailmansa. Brady on pakotettu etsimään uusi sisältö elämälleen rodeon ja kilpailuvietin ulkopuolelta ja se osoittautuu hänen elämänsä käännekohdaksi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa