The Rider

Perhesuhteet

Elokuvassa seurataan rodeoratsastaja Brady Blackburnin elämää niin reservaatissa kuin sen ulkopuolella. Brady tienaa perheen elannon arvostettuna hevoskouluttajana, ja niittää mainetta tunnettuna rodeoratsastajana. Perheen äiti on menehtynyt jokin aika sitten ja Brady asuu kolmistaan isänsä Timin ja pikkusiskonsa Lillyn kanssa.

Bradyn ja tämän isän välit tulehtuvat Bradyn loukkauduttua vakavasti rodeo-onnettomuudessa, joka uhkaa lopettaa hänen uransa. Isän uhkapelaaminen kiristää välejä entisestään. Brady uhmaa lääkäreitä, pitäen kiinni unelmastaan, lähipiirin iloksi ja suruksi. Aika ja vierailut loukkaantuneen härkäratsastajaystävä Scottin luona laittavat hänet kuitenkin miettimään tulevaisuuttaan ja uran jatkamista hevosten parissa.

1. Mitä elokuvassa kerrotaan Bradyn perheestä, hänen isästään ja siskostaan? Miten perheenjäsenet suhtautuvat äidin poismenoon?

2. Minkälaisia Brady, hänen isänsä ja siskonsa ovat luonteeltaan? Miten he tulevat toimeen keskenään, minkälaiset asiat taas aiheuttavat eripuraa?

3. Miten kuvailisit Bradyn ja hänen isänsä Timin välejä? Miten Tim suhtautuu poikansa loukkaantumiseen? Miten Brady itse käsittelee loukkaantumistaan?

4. Miten Brady suhtautuu siiten, että hänen loukkaantumisensa uhkaa perheen elantoa? Miten hän yrittää korjata tilannetta? Entä mitä Bradyn isä tekee tilanteen korjaamiseksi?

5. Pohtikaa tämän jälkeen omaa perhettänne. Keitä kaikkia kuuluu omaan perheeseesi? Mitä teette yhdessä? Onko perheen kesken sovittu jotain sääntöjä, esim. kotiintuloaikoja, kotitöissä auttaminen? Onko sinun helppo puhua vanhempiesi/huoltajiesi kanssa omista asioistasi? Oletko joskus ollut tilanteessa, jossa vanhempien/huoltajien apu tai tuki on ollut korvaamaton? Mikä taas on ollut ikimuistoisin hetki perheesi seurassa? Voitte käyttää tehtävän apuna MLL Nuortennetin Läheisissä on voimaa -tekstiä.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

The Rider

(The Rider)

Ohjaaja: Chloé Zhao

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2017

Kesto: 104min Ikäraja: 12

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau, Lane Scott, Cat Clifford


Nuori rodeoratsastaja Brady asuu isänsä ja siskonsa kanssa Amerikan sydänmailla Etelä-Dakotassa. Rodeomaailma on hänelle kaikki kaikessa, kunnes vakava onnettomuus mullistaa hänen maailmansa. Brady on pakotettu etsimään uusi sisältö elämälleen rodeon ja kilpailuvietin ulkopuolelta ja se osoittautuu hänen elämänsä käännekohdaksi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa