The Tree of Life

Johdanto

Yhdysvallat, 2011

Ohjaus: Terrence Malick

Käsikirjoitus: Terrence Malick

Näyttelijät: Brad Pitt, Sean Penn ja Jessica Chastain

Kesto: 139 min.

Ikäraja: 12

Oppimateriaali on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Ohjaaja Terrence Malickin (Veteen piirretty viiva, The New World) uusi elokuva, The Tree of Life, voitti Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon, Kultaisen palmun, vuonna 2011. Lisäksi kansainvälinen elokuvakriitikkojen järjestö (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique,  FIPRESCI) äänesti sen vuoden 2011 parhaaksi elokuvaksi.

The Tree of Life on ylistys elämälle. Se tutkii ihmiselämän piinaavimpia ja henkilökohtaisimpia kysymyksiä niin intiimin kuin kosmisenkin kaleidoskoopin läpi.

Elokuvan impressionistinen tarina kertoo Yhdysvaltain Keskilännessä 1950-luvulla asuvasta perheestä. Tarinassa seurataan perheen vanhimman pojan elämänkaarta lapsuuden viattomuudesta aikuisuuden pettymyksiin hänen yrittäessään käsitellä monimutkaista suhdetta isäänsä (Brad Pitt). Jack (jota aikuisiällä esittää Sean Penn) tuntee olevansa modernissa maailmassa eksynyt sielu, joka etsii vastauksia kysymyksiin elämän alkuperästä ja tarkoituksesta. Malickille ominaisten kuvastojen kautta saamme nähdä miten sekä luonto että henkisyys muovaavat paitsi yksilöiden ja perheiden elämää, myös kaikkea elämää.

Oppimateriaalin on laatinut FM, tutkija Heta Mulari.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 9.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

The Tree of Life

(The Tree of Life)

Ohjaaja: Terrence Malick

Maa: USA Vuosi: 2011

Kesto: 139min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain


Vuoden 2011 Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon voittaja The Tree of Life on ylistys elämälle. Se tutkii ihmiselämän piinaavimpia ja henkilökohtaisimpia kysymyksiä niin intiimin kuin kosmisenkin kaleidoskoopin läpi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa