Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus

Johdanto

Synopsis: Aikamme suuriin tarinankertojiin lukeutuvat ohjaaja Steven Spielberg ja tuottaja Peter Jackson herättävät henkiin Hergén rakastettuihin sarjakuvahahmoihin perustuvan seikkailukertomuksen. Tintin toimintaa, huumoria ja jännitystä nerokkaasti yhdistelevät tarinat ovat kiehtoneet sukupolvia toisensa jälkeen. Löydettyään purjelaiva Yksisarvista koskevan, arvoituksellisen viestin Tintti (Jamie Bell) ja hänen uskollinen Milou-koiransa tempautuvat mukaan huikealle matkalle ympäri maailmaa. Mojovaa lehtijuttua metsästävä Tintti kohtaa salaperäisen herra Sakarinin (Daniel Craig), alati seikkailunjanoisen mutta usein hieman änkyräisen kapteeni Haddockin (Andy Serkis) sekä koheltavan poliisikaksikon Dupond ja Dupont (Simon Pegg ja Nick Frost) ja pääsee lopulta pahamaineisen Rakham Punaisen merirosvoaarteen - ja samalla ikivanhan kirouksen - jäljille.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 5.-8. luokille.

Oppimateriaalin ovat laatineet sarjakuvataiteilija Hannele Richert ja FM Heli Metsätähti-Koistinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lähteitä, linkkejä ja lukemista:

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 11.7.2013.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus

(The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn)

Ohjaaja: Steven Spielberg

Maa: USA Vuosi: 2011

Kesto: 99min Ikäraja: 12

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost, Gad Elmaleh, Toby Jones ja Mackenzie Crook.


Aikamme suuriin tarinankertojiin lukeutuvat Oscar®-palkittu ohjaaja Steven Spielberg ja Oscar®-palkittu tuottaja Peter Jackson herättävät henkiin Hergén rakastettuihin sarjakuvahahmoihin perustuvan seikkailukertomusten klassikon Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus. Tämä toimintaa, huumoria ja jännitystä nerokkaasti yhdistelevä tarina on kiehtonut sukupolvia toisensa jälkeen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa