Photo Courtesy of Fox Searchlight Pictures.
Photo Courtesy of Fox Searchlight Pictures.

Tolkien

Ystävyys

Elokuvan keskeinen teema on ystävyys.  Neljän nuorukaisen seura, Tea Club Barrovian Society (The T.C.B.S.), johon Tolkienin lisäksi kuuluvat Geoffrey, Robert ja Christopher, muodostaa pitkäaikaisen toveruuden, joka jatkuu kouluvuosina ja opiskeluaikana, aina sotaan saakka. Oxfordin ja Cambridgen yliopistoissa ystävien muodostamilla keskustelu- ja harrastusseuroilla aina soutujoukkueista lähtien on vieläkin tärkeä rooli ja niissä muodostetut ystävyyssuhteet jatkuvat työelämässäkin.

1. Millä tavoin neljän kaveruksen muodostama TCBS-salaseura muistuttaa Tolkienin romaaneiden Sormuksen ritareita? Miten ystävyysseura inspiroi romaanien henkilöhahmoja? Löydätkö elokuvasta Bilbo Bagginsin esikuvan?

2. Onko itselläsi kokemusta vuosia jatkuneesta ystävyydestä? Miten ystäväpiiri voi auttaa ja muuttaa elämää?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tolkien

(Tolkien)

Ohjaaja: Dome Karukoski

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2019

Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney, Derek Jacobi


Elokuva maailmankuulun kirjailijan nuoruusvuosista - ajasta, jolloin hän löytää ystäviä, rohkeutta ja innoitusta samanmielisten koulutovereiden keskuudesta. Veljeys vahvistuu heidän aikuistuessaan ja selvitessään yhdessä rakkaudesta ja menetyksistä. Matkaan mahtuu myös Tolkienin myrskyisä seurustelu Edith Brattin kanssa. Kun ensimmäisen maailmansota syttyy, ystäväpiiri uhkaa hajota. Kaikki Tolkienin kokema inspiroi häntä myöhemmin kirjoittamaan maailmankuulut tarinansa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa