Tuntematon sotilas

Eri ihmisten erilainen sota

Elokuva keskittyy kuvaamaan konekiväärikomppaniaa. Pääosa keskeisistä henkilöhahmoista on miehistöä ja aliupseereita, kun taas ylemmät upseerit ovat lähinnä sivuosissa. Aikaisemmista elokuvista ja alkuteoksesta poiketen tarinaa on laajennettu myös muutaman miehen perheenjäseniin, jolloin heidän elämiinsä liittyvät naiset tulevat roolihahmoina esille.

  • Pohtikaa pareittain eri ryhmien käsitystä sodasta. Miten miehistön jäsenet ja aliupseerit hahmottavat sodan? Miten ylempien upseerien käsitys sodasta poikkeaa siitä? Miten sota vaikuttaa Rokan vaimon Lyytin elämään? Millainen kuva sodasta on Kariluodon morsiamella Sirkalla? Minkä takia eri ihmisillä on niin erilainen käsitys sodasta?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tuntematon sotilas (2017)

(Tuntematon sotilas)

Ohjaaja: Aku Louhimies

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 180min Ikäraja: 16

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Hannes Suominen, Arttu Kapulainen, Paula Vesala, Samuli Vauramo, Joonas Saartamo, Juho Milonoff, Andrei Alén.


Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa