Tuntematon sotilas

Häpeä ja romahtava rintama

Everstiluutnantti Karjula haukkuu perääntymistaistelujen aikana Koskelan, koska tämä ei ole noudattanut käskyjä. Karjulan mukaan myös se, että miehet tottelevat Koskelaa, on häpeällistä.

  • Pohtikaa pareittain kohtausta ja vaiheita, jotka ovat tapahtumiin johtaneet. Millaisessa tilanteessa konekiväärikomppania oli perääntymisvaiheessa, miksi Koskela jätti käskyn noudattamatta? Pohtikaa Karjulan ja Koskelan toimia tilanteessa ja syitä siihen, miksi he niin toimivat.
     
  • Pohtikaa, millaisen kuvan kohtaus antaa armeijan tilasta perääntymistaisteluiden aikana? Mikä oli joukkojen taisteluvalmius, entä millainen valmius upseereilla oli johtaa joukkoja?

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tuntematon sotilas (2017)

(Tuntematon sotilas)

Ohjaaja: Aku Louhimies

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 180min Ikäraja: 16

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Hannes Suominen, Arttu Kapulainen, Paula Vesala, Samuli Vauramo, Joonas Saartamo, Juho Milonoff, Andrei Alén.


Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa