Tuntematon sotilas

Lopuksi

  • Pohtikaa pareittain, millaisen kuvan elokuva jatkosodasta antaa. Muuttiko elokuva käsitystänne sodista ylipäätään tai jatkosodasta erityisesti?  Jos, niin miten? Avuksi voitte ottaa Tunne sodasta -tehtävässä tehdyt muistiinpanot.
     
  • Millä tavalla Väinö Linnan romaanin sodanvastainen sanoma näkyy vuoden 2017 Tuntematon sotilas -elokuvassa?
     
  • Jatkosodan ja sitä seuranneen Lapin sodan päättymisestä on yli 70 vuotta. Sotia kuitenkin käydään maailmassa koko ajan, ja ihmiset joutuvat jättämään kotinsa Rokan ja Lyytin perheen tavoin. Pohtikaa pareittain, millaisia ovat nykypäivän sotia kohdanneiden kokemukset, millaisia ovat nykypäivän pakomatkat?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tuntematon sotilas (2017)

(Tuntematon sotilas)

Ohjaaja: Aku Louhimies

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 180min Ikäraja: 16

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Hannes Suominen, Arttu Kapulainen, Paula Vesala, Samuli Vauramo, Joonas Saartamo, Juho Milonoff, Andrei Alén.


Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa