Tuntematon sotilas

Tunne sodasta

  • Pohdi ja kirjoita ylös: Mikä on päällimmäinen mielikuvasi, joka elokuvasta jäi? Millaisen kuvan sodasta elokuva antaa? Millaisilla tunteilla ja aistimuksilla se taisteluja ja elämää rintamalla kuvaa?
  • Oliko elokuvassa huumoria ja jos oli niin millaista? Miten mahdollinen huumori vaikutti katsomiskokemukseesi?

Tuntemus, kokemus ja pelko

  • Elokuva kuvaa sotaa miesten kokemusten ja tuntemusten kautta. Pohtikaa pareittain: Miten konekiväärikomppanian miehet kokevat sodan? Miten heidän kokemuksensa muuttuvat? Pohtikaa miesten tuntemuksia sodan alkaessa, myöhemmin taistelujen jatkuessa ja asemasotavaiheessa sekä lopun perääntymisvaiheessa. Mitkä tekijät selittävät muutoksia tuntemuksissa?
  • Miten miehet suhtautuvat pelkoon?
    Pohtikaa millaisia elokuvallisia keinoja ja yksityiskohtia on käytetty korostamaan kokemuksia ja tuntemuksia. Miten esimerkiksi kuvaus, äänimaailma, elokuvan värit tai lavastus vaikuttavat kerrontaan?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tuntematon sotilas (2017)

(Tuntematon sotilas)

Ohjaaja: Aku Louhimies

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 180min Ikäraja: 16

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Hannes Suominen, Arttu Kapulainen, Paula Vesala, Samuli Vauramo, Joonas Saartamo, Juho Milonoff, Andrei Alén.


Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa