Van Gogh – Ikuisuuden porteilla

Johdanto

Synopsis:
Van Gogh – Ikuisuuden porteilla on tarina poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, joka uhmasi oman aikansa normeja. Se keskittyy taiteilijan viimeisiin vuosiin ja Ranskan Arlesissa viettämään tuotteliaaseen kauteen. Matkaa etelän kauniiseen valoon ja väreihin sävyttivät myrskyisä ystävyys Paul Gaugainin kanssa – ja van Goghin oman mielenterveyden järkkyminen. Epäilijöistä ja pilkkaajista välittämättä, vaatimattomissa oloissa työskennellen van Gogh loi joukon maailman rakastetuimpia taideteoksia. Hänen tärkeimpänä tukijanaan toimi pikkuveli Theo, joka näki Vincentissä tulevien sukupolvien tulkin. Itsekin taidemaalarina tunnettu ohjaaja Julian Schnabel hylkää elämäkertaelokuvan tyypilliset konventiot ja keskittyy kuvaamaan van Goghin mielen maisemaa.
Lähde: Finnkino Oy

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Lukion osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin kursseihin: Äidinkieli ja kirjallisuus (suomi): Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Kieli, kulttuuri ja identiteetti (ÄI2), Nykykulttuuri ja kertomukset (ÄI6); Vieraat kielet (soveltuvasti); Filosofia: Etiikka (FI2); Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Kehittyvä ihminen (PS2), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4), Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen (PS5); Historia: Eurooppalaisen maailmankuvan kehitys (HI4); Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Kulttuurit katsomuksen muovaajina (ET4); Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1), Taiteen monet maailmat (KU4), sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys ja monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Van Gogh - Ikuisuuden porteilla

(At Eternity's Gate)

Ohjaaja: Julian Schnabel

Maa: Sveitsi, Irlanti, Iso-Britannia, Ranska, Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 111min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Rupert Friend, Emanuelle Seigner


Ilmaisuvoimainen elokuva Vincent van Goghin luomistyöstä ja mielenmaisemasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa