Van Gogh – Ikuisuuden porteilla

Vincent van Gogh

Van Gogh – Ikuisuuden porteilla on kuvataiteilija Julian Schnabelin kuvaus maailmankuulun taiteilijan elämästä luovuuden kukoistuksen hetkellä. Elokuvassa painottuvat taiteilijan visuaalisen ilmaisun etsinnän ja luovan työn tuska varsinaisen kronologisen elämänkerrallisen tarinan esittämisen sijaan.

1. Mitä muita taiteilijoista kertovia elokuvia olette nähneet? Miten taiteilijan elämää ja taiteilijuutta on kuvattu niissä?

2. Tutustukaa Loving Vincent –elokuvan oppimateriaalin kautta Vincent van Goghin elämään. Voitte lisäksi katsoa, mitä hänestä ja hänen elämästään kerrotaan esimerkiksi Wikipediassa ja Van Gogh Museumin verkkosivulla. Pohtikaa sitten, miten Van Goghin elämää on käsitelty elokuvassa. Mitkä taitelijan elämän tapahtumat on otettu mukaan elokuvaan, mitkä taas on jätetty pois? Onko mukaan otettu elementtejä, jotka eivät ole tosia? Minkälaisen kuvan elokuva maalaa kuuluisan taiteilijan elämästä? Miksi Vincent van Goghin kohtalo kiehtoo ihmisiä vielä tänäkin päivänä?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Van Gogh - Ikuisuuden porteilla

(At Eternity's Gate)

Ohjaaja: Julian Schnabel

Maa: Sveitsi, Irlanti, Iso-Britannia, Ranska, Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 111min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Rupert Friend, Emanuelle Seigner


Ilmaisuvoimainen elokuva Vincent van Goghin luomistyöstä ja mielenmaisemasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa