Vuosaari

Vuosaari - oppimateriaali

Oppimateriaalin teemoja: elämänkaari, episodielokuva, synopsis, stereotypiat, tyylilajit

SYNOPSIS  ”Vuosaari on elokuva suomalaisesta rakkaudesta vuonna 2011. Se on tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää hinnalla millä hyvänsä. Yhden talvisen viikon aikana elokuvan henkilöt kohtaavat jotain peruuttamatonta. Kaikkine inhimillisine piirteineen heitä ajaa sama tarve tulla rakastetuksi, nähdyksi ja kosketetuksi. Ihmiset eivät aina kohtaa ja he satuttavat toisiaan, mutta taustalla pilkahtaa toivo.” (http://www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=1176)

Ohjaaja Aku Louhimies: Aku Louhimies on ohjannut seitsemän kokoillan elokuvaa Levottomat (2000), Kuutamolla (2002), Paha maa (2005), Riisuttu mies (2006), Valkoinen kaupunki (2006), Käsky (2008) ja Vuosaari (2011). Elokuvien lisäksi hänet tunnetaan mm. Nelosella vuonna 2003 esitetystä Irtiottoja -televisiosarjasta.

Lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin suunnitellut tehtävät ovat pääsääntöisesti pohdiskelevia tai keskustelun avaajia, mutta niitä voidaan toteuttaa myös esimerkiksi kirjallisesti tai kuvallisesti, ryhmätöinä, pareina tai yksilöinä. Vaihtoehtoisesti voi käyttää myös draamamenetelmiä tai kuvata omia elokuvia/kohtauksia elokuvan ja teemojen innoittamana. Tehtäviä voidaan toteuttaa tarkastelemassla koko elokuvaa tai jaottelemalla elokuva episodeihin.

Oppimateriaalin on laatinut  tuottaja, mediakasvattaja Christa Prusskij.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.
 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Vuosaari

(Vuosaari)

Ohjaaja: Aku Louhimies

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 122min Ikäraja: 16

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Mikko Kouki, Antti Luusuaniemi, Amanda Pilke, Laura Birn, Asli Bayram, Pekka Strang, Matleena Kuusniemi


Vuosaari on elokuva suomalaisesta rakkaudesta vuonna 2011. Se on tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää hinnalla millä hyvänsä. Yhden talvisen viikon aikana elokuvan kaikki henkilöt kohtaavat jotain peruuttamatonta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa