Waiting for Barcelona

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Pakolaisuus, paperittomuus, ihmisoikeudet, dokumenttielokuva, etiikka

Synopsis:
Waiting for Barcelona -dokumentissa seurataan Barcelonan kaduilla elävän parikymppisen Moun arkea. Nuorukaisen päivät kuluvat romumetallia kerätessä, papereita odottaessa ja paremmasta elämästä haaveillessa. Kamera seuraa Mouta turistikaupungin kauniiden kulissien taakse ja kulkee päähenkilönsä mukana poliittisista tapahtumista treffeille. Dokumentti näyttää maailman, jossa ovat läsnä katuyhteisön poliittinen kamppailu oikeuksistaan, poliisiväkivalta, rasismi, pelko ja toisaalta ystävyys, rakkaus ja toivo tulevasta. Moun elämän kautta hahmottuu kuva globaalista maailmasta, jossa sekä vauraus että mahdollisuudet jakautuvat epätasaisesti.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
Soveltuu erityisesti lukion aihekokonaisuuksiin kestävä elämäntapa ja globaali vastuu sekä kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys.

Oppimateriaalin on laatinut FM, toimittaja, sosiaalityön maisteriopiskelija Tarja Kovanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Waiting for Barcelona

(Waiting for Barcelona)

Ohjaaja: Juho-Pekka Tanskanen

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 85min Ikäraja: 12

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus ry - Juha Elomäki 050 412 4137 / juha.elomaki@elokuvakeskus.fi


Waiting for Barcelona on dokumenttielokuva paperittomien romumetallin kerääjien ja laittomien kopiotuotteiden myyjien selviytymisestä maailman suosituimman turistikaupungin varjoissa. Elokuvan päähenkilö Mou on saapunut Barcelonaan vuosia aiemmin paremman elämän toivossa, mutta huolimatta kaikista yrityksistään päästä toimivaksi osaksi yhteiskuntaa, hän kohtaa yhä lähes ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ja esteitä, jotka lopulta uhkaavat viedä hänet jopa hulluuden partaalle.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa