Where to Invade Next

Ohjeita elokuvan katsomiseen ja oppimateriaalin käyttämiseen

Katsoessasi pidä mielessä, että elokuva on suunnattu ennen kaikkea yhdysvaltalalaiselle yleisölle, ja siinä esitellään asioita, jotka ovat tekijän mielestä ratkaisevasti eri tavalla kuin Yhdysvalloissa tällä hetkellä. Kiinnitä huomiota seikkoihin joita Moore erityisesti nostaa esille, ja koita päätellä mitä ne kertovat siitä miten asiat USA:ssa ovat. Tarkkaile myös Mooren argumentteja ja mieti, mitä tai ketä vastaan hän argumentoi. Mitä muuta mieltä kulloinkin esillä olevasta asiasta voisi olla?

Katsottuasi elokuvan mieti vielä millainen kuva dokumentissa annettiin Euroopasta. Entä USA:sta? Vastaavatko ne omia kokemuksiasi, ja vahvistiko se tai haastoiko se ennakkokäsityksiäsi jostain asiasta?

Voitte katsoa koko elokuvan ja vastata kysymyksiin, tai katsoa vain osan käsiteltävistä maista. Jokaisen kohdan lopussa on yksi mahdollinen väittämäpari, jota voi käyttää väittelyn pohjana. Niitä voi käsitellä yksitellen, tai käydä kaikki läpi; tällöin luokka voi jakautua aiheittain ryhmiin/pareihin, joiden jäsenten kannat käsiteltävään asiaan arvotaan. Jokainen saa miettiä 5 tai 10 minuuttia argumentteja väitteensä puolesta, ja lopulta ne esitellään luokan edessä. Lopuksi voidaan äänestää, mitä mieltä muu luokka on. Näin käydään jokaisen aihe läpi.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Where to Invade Next

(Where to Invade Next)

Ohjaaja: Michael Moore

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2015

Kesto: 120min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy


Dokumenttielokuvaohjaaja Michael Moore matkustaa ympäri maailmaa etsimässä keinoja, joilla Amerikan ongelmat ratkaistaan. Matka tuo hänet muun muassa Suomeen, missä Moore tutustuu maailman parhaisiin kouluihin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa