keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Koulukinon verkkosivut ovat uudistuneet!

Elokuva sopii kaikkiin oppiaineisiin

Elokuva osana opetusta

Mikä on Koulukino?

Uusimmat elokuvat

In The Heights

Petteri Kaniini: Kani karkuteillä

Babyteeth

Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train

Tom & Jerry

Cruella

Kuka pelkää puudelia

Godzilla vs. Kong

Miten toimia?

Menemme elokuvateatteriin

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin ja sovi näytöksestä.

Katsomme koulussa

Valitse elokuva ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Löytyykö elokuva Koulukino Suoratoistosta? Esitä elokuva sieltä.

Hanki kopio elokuvasta.

Hanki lupa julkiseen esittämiseen.

Menemme elokuvateatteriin

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin ja sovi näytöksestä.

Katsomme koulussa

Valitse elokuva ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Löytyykö elokuva Koulukino Suoratoistosta? Esitä elokuva sieltä.

Hanki kopio elokuvasta.

Hanki lupa julkiseen esittämiseen.

Tiesitkö? Media-avaimen toiminnasta vastaa Koulukino, elokuvakasvatuksen valtakunnallinen ...asiantuntijajärjestö. Eli siis mikä?

Koulukinon monialainen työyhteisö koostuu elokuvatutkijoista, opettajista ja elokuvantekijöistä. Näillä eväillä toimitaan lasten- ja nuortenelokuvakulttuurin puolestapuhujina, kehitetään elokuvakasvatuksen välineitä ja edistetään elokuvanlukutaitoa monin eri tavoin.

Koulukino mm. 🌱Tuottaa kouluille opetussuunnitelmiin sidottuja oppimateriaaleja ja muuta aineistoa elokuvakasvatuksen tueksi ja edistämiseksi. 🌱Levittää kotimaisia lyhyt- ja dokumenttielokuvia kouluille ja kunnille suoratoistona. 🌱Tukee ja kehittää nuorten mahdollisuuksia harrastaa elokuvaa. 🌱Tarjoaa perheille ja kasvattajille tietoa elokuvista ja välineitä elokuvan käsittelyyn yhdessä.

Suomen Filmikamari, Suomen elokuvateatteriliitto ja Suomen elokuvatoimistojen liitto perustivat Koulukinon vuonna 2001. Voittoa tavoittelematonta toimintaa rahoittaa mm. opetus- ja kulttuuriministeriö. #mediaavain #elokuvakasvatus #mediakasvatus #koulukino #elokuvanlukutaito

Elokuvateatteriin pääsee taas, ja Kelaamon blogiin on putkahtanut pitkästä aikaa arvostelu! ...Arviossa on Hannaleena Haurun erinomainen uutuus Fucking with Nobody, joka rikkoo rohkeasti vasten kerronnallisia konventioita terävän käsikirjoituksen ja herkullisen henkilökaartin voimin. Linkki arvioon biossa!

Miksi elokuvilla on ikärajat? Mihin lapset tarvitsevat aikuisia, kun katsotaan elokuvia? Mitä ...elokuvakasvatus on? Muun muassa näistä kysymyksistä erityisasiantuntijamme kävi juttelemassa @popcornwithesko-podcastissa. Koko Leffakulissien takana -podisarja tarjoaa todella kiinnostavia kurkistuksia siihen, miten elokuva-ala toimii - suosittelemme lämpimästi!
🍿
Posted @withregram • @popcornwithesko Leffakulissien takana-podisarjan haastattelussa @mediaavain-verkkopalvelun tuottaja Heli Metsätähti-Koistinen kertoo meille elokuvakasvatuksen tärkeästä roolista. Miksi elokuvissa on ikärajoja? Kuka ne määrittelee? Näihin ja moniin muihin elokuvakasvatukseen liittyviin kysymyksiin Heli antaa vastauksia ja pääsemme hieman kurkistamaan elokuvakasvatuksen kulissien taakse. Koulukinoyhdistys – Skolbioförening ry on Suomen Filmikamarin, Suomen elokuvateatteriliiton ja Suomen elokuvatoimistojen liiton vuonna 2001 perustama elokuva-alan järjestö. Media-avain on verkkopalvelu, joka antaa vanhemmille tietoa elokuvista ja myös muista lapsille ja nuorille suunnatusta mediasisällöistä kuten peleistä ja kirjoista. Palvelun tuottaa Koulukino, joka on elokuvakasvatuksen valtakunnallinen asiantuntijajärjestö. #koulukino #mediaavain #finnkino #elokuva #podcast #leffapodcast #leffakulissientakana

Save -mediataidetapahtuma on nyt käynnissä! @save_mediataidetapahtuma esittelee lasten ja ...nuorten tekemää mediataidetta. Mukaan valitut teokset ovat nähtävillä @oodihelsinki -kirjaston aulassa sekä Kelaamon blogissa. Linkki fantastisen hienoja teoksia katsomaan löytyy biosta!

🎶In The Heights on musikaali täynnä toivoa. Tarinassa tunnetaan ylpeyttä omasta ...kulttuuritaustasta samalla peräänkuuluttaen kaikille yhtäläisiä oikeuksia ja mahdollisuuksia. Lue lisää osoitteessa media-avain.fi!
#mediaavain #elokuvakasvatus #mediakasvatus #intheheights
📸 © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc.

KOULUKINO ON VALTAKUNNALLINEN ELOKUVA-ALAN JÄRJESTÖ

Koulukino on elokuvanlukutaidon johtava asiantuntija, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille ja muille kasvattajille elokuvakasvatuksen välineitä.

Koulukinon toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulukino tuottaa ja tukee erilaisia elokuvakasvatuksen ja yleisötyön palveluita