© 2018 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. AND METRO-GOLDWYN-MAYER PICTURES INC. ALL RIGHTS RESERVED

A Star is Born

Johdanto

Synopsis: Bradley Cooperin esikoisohjaus A Star Is Born kertoo urallaan menestyneen country-rokkarin Jackson Mainen (Bradley Cooper) ja lahjakkaan laulajan Ally Campanan (Lady Gaga) rakkaustarinan sekä kuvaa Allyn kehityksen pop-musiikin huipulle ja Jacksonin tuhon.
Kumpikin on jämähtänyt paikalleen elämässä: tinnituksesta ja osittaisesta kuuroutumisesta kärsivä Jackson vetää vielä konsertteihinsa suuria yleisöjä esiintyen alkoholin ja pillereiden voimalla, kun taas Ally asuu isänsä luona, työskentelee tarjoilijana ja esittää covereita drag-baarissa. Jackson löytää Allyn kautta uudestaan musiikin tekemisen ilon ja Ally sitä vastoin itseluottamusta esittää itse säveltämäänsä ja sanoittamaansa musiikkia. Elokuva on paitsi Allyn kehityskertomus niin myös traaginen kuvaus musiikkiteollisuuden ja markkinointikoneiston varjopuolista sekä kuuluisuuden kiroista.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut freelancetoimittaja, kulttuurituottaja Kitti Saalonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2019. Linkit on tarkistettu 3.10.2019.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

A Star is Born

(A Star is Born)

Ohjaaja: Bradley Cooper

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 136min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Film Finland oy

Näyttelijät:
Lady Gaga, Bradley Cooper, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle, Sam Elliott Genret:


A Star is Born on traagisen rakkaustarinan uudelleenfilmatisointi, jossa kokenut muusikko Jackson Maine rakastuu uransa alkumetreillä kamppailevaan artistiin Allyyn. Ally on juuri luopumaisillaan unelmastaan tulla menestyneeksi laulajaksi, kunnes Jack taivuttelee hänet parrasvaloihin. Samaan aikaan kun Allyn ura lähtee nousukiitoon, heidän suhteensa alkaa rakoilla Jackin taistellessa omien sisäisten demoniensa kanssa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa