A United Kingdom

Johdanto

Elokuvan teemoja: Elämäkerta, itsenäisyys, perhe, rakkaus, rotuerottelu, siirtomaa-aika, siirtomaapolitiikka, tositarina.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Synopsis: Sisko maanittelee vastahakoisen Ruthin (Rosamund Pike) mukaansa juhliin. Savuisessa, jazz-musiikin täyttämässä huoneessa Ruth huomaa salskean lakiopiskelijan, Seretse Khaman (David Oyelowo). Sisko esittelee nuoret toisilleen. Kipinät lentelevät, kun Ruth ja Seretse juttelevat, tanssivat ja rakastuvat. Nuorten suhde ei kuitenkaan ole ongelmaton. Sen lisäksi, että 1940-luvun Lontoossa tummaihoisen miehen ja valkoihoisen naisen romanssi herättää pahennusta, Seretseä painaa raskas vastuu: nuorukainen on Betsuanamaan (nyk. Botswanan) kruununprinssi.

Asiat mutkistuvat, kun hallitsijan velvollisuudet kutsuvat Seretseä. Vanhempien ja valtioiden vastustuksesta huolimatta nuoret päättävät kuunnella sydäntään ja menevät naimisiin. Avioliitto johtaa kansainväliseen selkkaukseen.

Amma Asanten ohjaama elokuva perustuu tositapahtumiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Arla Pitkämäki.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 4.5.2017.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

A United Kingdom

(A United Kingdom)

Ohjaaja: Amma Asante

Maa: Iso-Britannia Vuosi: 2016

Kesto: 111min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Rosamund Pike, David Oyelowo, Jack Davenport


Tositapahtumiin perustuva romanttinen draama.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa