Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: erilaisuus, suru, pelko, Aspergerin oireyhtymä, 9/11

Synopsis: Oskar (Thomas Horn) on vakuuttunut, että hänen New Yorkin terrori-iskuissa kuollut isänsä (Tom Hanks) on piilottanut pojalleen viimeisen viestin jonnekin New Yorkiin. Surevasta äidistään (Sandra Bullock) vieraantuneena ja yliaktiivisen mielensä ohjaamana Oskar alkaa tutkia New Yorkin kaupunkia löytääkseen lukon, johon hänen isältään jäänyt salaperäinen avain sopisi. Oskarin taival halki viiden kaupunginosan johtaa hänet vähitellen oman menetyksensä yli suurempaan ymmärrykseen ympäröivästä maailmasta. (www.finnkino.fi)

Elokuvan käsikirjoitus perustuu Jonathan Safran Foerin kirjoittamaan samannimiseen novelliin, jossa 9-vuotias Oskar Schell etsii läpi New Yorkin kaupungin löytääkseen lukon, joka vastaa salaperäistä avainta, jonka hänen syyskuun 11. 2001 hyökkäyksessä kuollut isänsä jätti jälkeensä.

Elokuvaa voi tarkastella eri teemojen kautta, joista voi valita yhden tai vaikka eri ryhmille kullekin omat teemansa. Teemat ovat erilaisuus, suru, pelkojen kohtaaminen ja 11.9.2001 tapahtumat. Tehtävät soveltuvat eri oppiaineisiin (erityisesti yläasteella ja lukiossa esim. äidinkielen, uskonnon tai elämänkatsomuksen etiikan osioihin ja psykologian kursseihin). Materiaaliin on erityisesti opettajaa ajatellen lisätty lyhyesti tietoa Aspergerin oireyhtymästä, surun vaiheista ja peloista. Nämä voi mainiosti antaa myös opiskelijoille tiedonhakutehtäviksi.

Oppimateriaali on suunniteltu yläkouluihin, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut uskonnon ja psykologian opettaja, mediakasvattaja Sari Autio.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä

(Extremely Loud and Incredibly Close)

Ohjaaja: Stephen Daldry

Maa: USA Vuosi: 2012

Kesto: 128min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Tom Hanks, Sandra Bullock, Viola Davis, John Goodman, Thomas Horn


Oskar (Thomas Horn) on vakuuttunut, että hänen New Yorkin terrori-iskuissa kuollut isänsä (Tom Hanks) on piilottanut pojalleen viimeisen viestin jonnekin New Yorkiin. Surevasta äidistään (Sandra Bullock) vieraantuneena ja yliaktiivisen mielensä ohjaamana Oskar alkaa tutkia New Yorkin kaupunkia löytääkseen lukon, johon hänen isältään jäänyt salaperäinen avain sopisi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa