Aatos ja Amine

Johdanto

Elokuvan traileri

Synopsis:
Kuusivuotias Aatos ja hänen ystävänsä etsivät elämän merkityksiä pommi-iskujen ravistelemassa maailmassa.  Molenbeekin kaupunginosa Brysselissä on mediassa leimattu jihadismin pääkaupungiksi, mutta 6-vuotiaille pojille Aatokselle ja Aminelle se on tavallista kotiseutua. Pojat etsivät yhdessä vastauksia isoihin kysymyksiin. Aatos haluaa itselleen oman jumalan koska Aminella on jo Allah, mutta asiaa mutkistaa Aatoksen ystävä Flo, jonka mielestä ihmiset, jotka uskovat Jumalaan ovat tulleet hulluiksi. Aikuisten maailma keskeyttää väkivaltaisesti lasten leikit kun lähistön metroasemalle tehdään terrori-isku. Panssariajoneuvot, aseistetut sotilaat ja poliisit täyttävät kadut. Iltasadut herättävät väkivaltaisia kuvia ja jopa ystävyys joutuu koetukselle.

Nykymaailmassa, jossa rajalinjoja meihin ja muihin, "toisiin", tehdään nimenomaan uskontojen perusteella, päähenkilön ennakkoluuloton asenne näyttää mikroskooppisessa mittakaavassa, kuinka kulttuurisilla rajapinnoilla voi aivan hyvin elää ilman mustavalkoisia jakolinjoja. Katsomme maailmaa uteliaan pojan silmin, jonka leikeissä ystävien kanssa hypitään kepeästi muslimeista kristinuskoon ja kreikan mytologiaan.

Oppimateriaalin teemoja: elämänkatsomus, mediakasvatus, dialogiset vuorovaikutustaidot sekä oikeus ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapauteen

Oppimateriaali on suunniteltu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin tavoitteet: Materiaalissa on yhteensä kuusi tehtävää, joista opettaja voi valita oppilasryhmälleen sopivimmat. Tehtävien tavoitteissa korostuvat elämänkatsomuksellisen yhteisymmärryksen rakentaminen, mustavalkoisten stereotypioiden tunnistaminen ja purkaminen sekä dialogisten keskustelutaitojen harjoitteleminen.

Oppimateriaalin on laatinut opettaja ja globaalikasvattaja Laura Rautio.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Aatos ja Amine

(Aatos ja Amine)

Ohjaaja: Reetta Huhtanen

Maa: Suomi Vuosi: 2019

Kesto: 73min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus ry - Juha Elomäki 050 412 4137 / juha.elomaki@elokuvakeskus.fi


6-vuotias Aatos ja hänen paras kaverinsa, naapurin Amine, asuvat Brysselin Molenbeekissä. Pojilla on siellä kotikortteli, mutta muulle maailmalle paikka on islamistiterrorin pesä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa