Aikuisten poika

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: tunteiden käsittely, surun kohtaaminen, lapsen tukeminen surussa

Synopsis: Aikuisten poika on koskettava ja herkkä ja samalla huumorin täyteinen selvitymiskertomus pojasta, joka joutuu elämänsä pahimman paikan eteen. 11-vuotias Oliver menettää vanhempansa autokolarissa. Tästä lähtötilanteesta alkaa elämänmyönteinen selviytymistarina ja näyttö siitä, kuinka elämä kantaa kaikkein pahimpienkin paikkojen yli.

11-vuotias Oliver menettää vanhempansa autokolarissa. Hän kieltäytyy suremasta ja alkaa sen sijaan tutkia, mikä johti onnettomuuteen. Tutkimustensa lomassa Oliver tapaa hälytyslaitteita kaupittelevan Joonaksen ja heidän välilleen kehittyy odottamaton ystävyys. Kesän aikana Oliver tutustuu myös mainioon parivaljakkoon Jaakkoon ja Rafuun, jotka pyörittävät vanhaa elokuvateatteria.

Aikuisten poika on vauhdikas, monikäänteinen draamakomedia, joka tapahtuu yhden kesän aikana. Tuona kesänä pelataan jalkapalloa, murtaudutaan postilaatikkoon, päivitetään vanha elokuvateatteri ja hajotetaan yksi kolmiodraama ja yksi grilli. Kaiken takana on Oliver ja hänen vimmainen halunsa saada selville, miksi hänen vanhempansa kuolivat.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Juha Lehtola

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin sekä kasvattajille, jotka tarvitsevat tukea lapsen kohtaaman surun käsittelyyn.

Oppimateriaalin on laatinut sosionomi-diakoni, lasten sururyhmän ohjaaja Kiira Leppik.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 21.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Aikuisten poika

(Aikuisten poika)

Ohjaaja: Juha Lehtola

Maa: Suomi Vuosi: 2014

Kesto: 94min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Film

Näyttelijät:
Esa Nikkilä, Kari Hietalahti, Susanna Haavisto, Maria Heiskanen, Esko Salminen, Sulevi Peltola, Tommi Korpela


Draamakomedia vanhempansa menettäneestä pojasta, ystävyydestä, surusta ja selviytymisestä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa