Alex Rider & Stormbreaker

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: lajityypit, pahikset, toimintaelokuva, kirjasta elokuvaksi, elokuva-arvostelu

Genre: toiminta, seikkailu

Synopsis: Orvoksi jäänyt 14-vuotias Alex Rider muuttuu parissa päivässä koulupojasta supervakoojaksi ja päätyy MI6:n palvelukseen. Hänet lähetetään Cornwalliin, jossa monimiljonääri Sayle valmistaa edistyksellisiä Stormbreaker-tietokoneita. Sayle lupaa lahjoittaa tietokoneen maan jokaiseen kouluun, mutta onko anteliaisuus täysin pyyteetöntä? Vain Alex voi selvittää totuuden, mutta aika käy vähiin. Tuleeko Alexin ensimmäisestä tehtävästä myös viimeinen?
 
Elokuva perustuu Anthony Horowitzin palkittuun Alex Rider -kirjasarjaan (Karisto). 
 
Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin. Materiaalissa on keskustelua herättäviä kysymyksiä ja kirjallisia tehtäviä, jotka on ryhmitelty aihepiiriin mukaan. Voit valita elokuvan käsittelyyn yhden näkökulman tai käsittelyn voi toteuttaa ryhmätyönä siten, että kukin ryhmä käsittelee yhtä aihetta ja esittelee sitten pohdintansa toisille. Kysymykset sopivat myös kirjan käsittelyyn. 
 
Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kaisu Junkkari.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Alex Rider & Stormbreaker

(Stormbreaker)

Ohjaaja: Geoffrey Sax

Maa: Saksa / Iso-Britannia / USA Vuosi: 2006

Kesto: 94min Ikäraja: 12

Levittäjä: Scanbox Entertainment Finland Oy

Näyttelijät:
Alex Pettyfer, Robbie Coltrane, Stephen Fry, Damian Lewis, Ewan McGregor, Bill Nighy, Sophie Okonedo, Missi Pyle, Andy Serkis, Alicia Silverstone, Ashley Walters, Mickey Rourke


Orvoksi jäänyt 14-vuotias Alex Rider muuttuu parissa päivässä koulupojasta supervakoojaksi ja päätyy MI6:n palvelukseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa