And Then We Danced

Elokuva kannanottona

And then We Danced on ruotsalaisen, georgialaissyntyisen Levan Akinin ohjaama. Akin kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että inspiraatio elokuvaan nousi konservatiivisen ja homofobisen liikehdinnän kasvusta Georgiassa, ja halusta tehdä elokuva rakkaudesta sekä Georgiaan että tanssiin.

Elokuvan avoin kuvaus homoseksuaalisuudesta ja sen yhdistyminen yhteen kansallisista symboleista on herättänyt vastareaktioita Georgian konservatiivisissa ryhmittymissä. Nationalistiset äärioikeistoryhmät ovat kritisoineet elokuvan esittämistä ja vaatineet näytösten kieltämistä.

Facebook-postauksessaan Akin toteaa, että elokuva on rakkauskirje Georgialle, ja vetoaa, että kaikki saisivat kuulua kansalliseen kulttuuriin ja tarinaan:
"I made this film with love and compassion. It is my love letter to Georgia and to my heritage. With this story I wanted to reclaim and redefine Georgian culture to include all not just some."

Pohdittavaksi

• Mikä on mielestänne elokuvan tärkein sanoma?

• Voiko elokuvalla mielestänne vaikuttaa? Jos, niin miten? Millaiset elokuvat ovat tehneet teihin vaikutuksen?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

And Then We Danced

(And Then We Danced)

Ohjaaja: Levan Akin

Maa: Ruotsi, Georgia Vuosi: 2019

Kesto: 113min Ikäraja: 12

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili Genret:


Tanssintäyteinen elokuva rakkaudesta ja perinteistä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa