Antboy - Muurahaispoika

Johdanto

Ensi-ilta: 17.10.2014

Ohjaaja Ask Hasselbalch (s. 1979) on aikaisemmin ohjannut lyhytelokuvia, mainoksia, musiikkivideoita ja tv-satiiria. Sarjakuvamainen Muurahaispoika on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.

Käsikirjoitus: Anders Ølholm, Torbjørn Rafn, Nikolaj Arcel, Lars Munck, Kim Syberg

Genre: toiminta, komedia

Teemoja: supersankarit, orastavat tunteet, kiusaaminen, ystävyys, yhteistyö

Synopsis: Pelle on 12-vuotias on yksinäinen ja tavallinen poika, joka on kyllästynyt olemaan juuri niin tavallinen ja huomaamaton. Hän on ihastunut samalla luokalla olevaan ihanaan vaaleaverikköön, Amandaan, muttei oikein tiedä kuinka lähestyisi tätä. Amanda tuskin tietää, että Pelle on samalla luokalla tai yleensä edes olemassa. Pelle tuntee olevansa näkymätön sekä koulussa että muualla. Ainoat ihmiset, jotka tuntuvat huomaavan hänen olemassaolonsa ovat koulun kiusaajatyypit.

Eräänä päivänä Pellen harmaa arki muuttuu, kun kiusaajat jahtaavat häntä pitkin hiljaista lähiötä, ja hän joutuu piiloutumaan pelottavaan rouva Gæmmelkråsin puutarhaan, jossa sanotaan kummittelevan. Hän pääsee pakoon roistoja, mutta puutarhassa häntä ​​puraisee suuri, oudon näköinen muurahainen. Seuraavana yönä Pelleä vaivaavat salaperäiset unet, ja kun hän herää aamulla, huomaa hän saaneensa muurahaisen puremasta muurahaismaiset supervoimat.

Pelle ei halua uusista kyvyistään huolimatta herättää mitenkään huomiota, mutta pian eräs sarjakuvafani ja nörtti, Wilhelm huomaa hänen voimansa. Wilhelmin mielestä Pellen pitäisi käyttää voimansa hyväntekijänä supersankarin tavoin torjumalla rikollisuutta. Pelle ei kuitenkaan ole erityisen kiinnostunut rikollisuuden torjunnasta, vaan haluaisi vain palavasti tehdä vaikutuksen Amandaan.

Lopulta Wilhelm saa kuitenkin suostuteltua Pellen ryhtymään epäoikeudenmukaisuutta vastaan taistelevaksi supersankariksi. Yhdessä ystävykset valmistavat supersankariasun ja Pelle saa uudeksi nimekseen Muurahaispoika. 

Pian kaverukset joutuvat huomaamaan, ​​ettei Muurahaispoika olekaan ainoa kaupungissa, jolla on supervoimia. Muurahaispoika saa nimittäin haastajakseen Kirppumiehen, pelottavan superkonnan, joka kidnappaa ihanan Amandan ja vaatii kovia lunnaita entiseltä työnantajaltaan, Amandan isältä, suuren firman toimitusjohtajalta. Nyt Pellelle koittaa vihdoinkin mahdollisuus tulla huomatuksi - ja ehkä voittaa samalla Amandan sydän.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 4.-6. -luokkalaisille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 16.7.2015.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Antboy - muurahaispoika

(Antboy)

Ohjaaja: Ask Hasselbalch

Maa: Tanska Vuosi: 2013

Kesto: 77min Ikäraja: 7

Levittäjä: Oy KinoScreen Illusion ltd

Näyttelijät:
Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen


Kukaan ei tunnu huomaavan tuiki tavallista 12-vuotiasta Pelleä. Kaikki muuttuu muurahaisen puraistessa häntä, jolloin tämä saa supervoimat ja muuttuu Muurahaispojaksi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa