Arytmia

Elokuvan nimi

Sana Arytmia juontaa juurensa antiikin kreikan kielestä ja tarkoittaa epäsäännöllisyyttä ja rytmihäiriötä. Lääketieteellisenä terminä arytmia kuvaa normaalista poikkeavaa sydämen sykettä (60-90 lyöntiä minuutissa). Sydämen rytmihäiriö tarkoittaa tilaa, jossa sydämen rytmi on epäsäännöllinen. Rytmihäiriön voi aiheuttaa sepelvaltimotauti, korkea verenpaine, tupakointi, stressi jne. Lääketieteellisen termin lisäksi arytmia tarkoittaa taiteellista metodia, jossa taiteilija välttää taiteessaan kertaantuvia muotoja tai toistuvia taiteen tekemisen tapoja.

  • Miksi elokuvan nimi on Arytmia? Sopiiko nimi mielestäsi elokuvalle?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Arytmia

(Arrhythmia)

Ohjaaja: Boris Hlebnikov

Maa: Venäjä, Suomi, Saksa Vuosi: 2017

Kesto: 119min Ikäraja: 12

Levittäjä: Oy Kinoscreen Illusion Ltd

Näyttelijät:
Aleksandr Yatsenko, Irina Gorbacheva, Nikolay Scrayber


Sydämen rytmihäiriön mukaan nimetty Arytmia on ihmissuhdedraama, joka kertoo ambulanssin ensihoitajana työskentelevästä Olegista ja tämän vaimosta Katjasta. Kolmikymppisen kriisiä lähestyvä Oleg on lahjakas ensihoitaja, jonka vaimo Katja työskentelee lääkärinä sairaalan teho-osastolla. Rakkautta on ilmassa, mutta Oleg välittää enemmän potilaistaan kuin vaimostaan. Samaan aikaan kun töissä tapahtuu muutoksia, ensihoitaja viis veisaa säännöistä. Asiakkaat on pelastettava hinnalla millä hyvänsä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa