Avain Italiaan

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: kansainvälisyys, Italia, kirjallisuus, realismi, fantasia, tyttökirjat

Synopsis: Cabella on 19-vuotias orpotyttö, joka ei koskaan ole tuntenut vanhempiaan. Kun Max-setä kuolee, Cabella saa perinnöksi vanhan avaimen, joka johdattaa hänet rapistuneeseen taloon pienessä italialaisessa vuoristokylässä. Hylätyn talon vaatekaapista löytyy Cabellalle sopivia vaatteita ja eräänä iltana hän tutustuu 9-vuotiaana kuolleen nuohoojapojan Angelon haamuun. Vähitellen alkaa käydä ilmi, mikä liittää hänet kylään ja kyläläisiin ja Cabella ystävystyy naapurissa asuvien kolmen sisaren kanssa. Isosisko Maria on rakastunut salaperäiseen intialaiseen aristokraattiin, jolla on linna kylän laidalla. Sophia kiertää luonnossa piirtämässä eläimiä ja kasveja ja pikkusisko Giulia odottaa komean Romeon saapuvan bussilla kylään. Yksinäisyyden jäädyttämät tunteet alkavat herätä ja Cabella pääsee uuden elämän alkuun. Linnassa järjestetyissä juhlissa myös siskosten romanttisista haaveista voi vihdoin tulla totta.

Avain Italiaan on lukuisilla festivaaleilla palkittu elämänmyönteinen, romanttinen tarina, joka jättää hymyn huulille. Englanninkielinen Avain Italiaan on kuvattu Italiassa, Intiassa ja Englannissa. Elokuvan ovat tuottaneet Seppo Toivonen, Tuomas Kantelinen ja Peter O. Almond Harmaa Media -tuotantoyhtiöstä.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 7.7.2014.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Avain Italiaan

(The Italian Key)

Ohjaaja: Rosa Karo

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 95min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Gwendolyn Anslow, Joana Cartocci, Elisa Cartocci, Isadora Cartocci, John Shea, Joeanna Sayler, Gioele Franchini, Mikko Leppilampi, Moose Ali Khan


Avain Italiaan on romanttinen satu 19-vuotiaasta orpotytöstä, joka saa huoltajaltaan ainoaksi perinnöksi vanhan avaimen. Se vie hänet italialaiseen kylään ja vanhaan taloon, jossa vaietut perhesalaisuudet alkavat avautua.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa