Bambi 2

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: suru, rohkeus, perhe, vuodenajat

Synopsis: Hyinen tuuli puhaltaa talvisessa metsässä. Kaikkein kylmintä on kuitenkin Bambin sydämessä. Bambi ei tiedä, mitä sen äidille on tapahtunut. Se tietää vain, ettei äiti voi enää ikinä olla sen kanssa. Bambin isällä, ylväällä Metsän ruhtinaalla, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää kasvattaa poikansa yksin. Kokemusta sillä ei vasan hoivaamisesta ole, mutta kuten Pöllövaari viisaasti toteaa, kukapa sopisi paremmin kasvattamaan nuorta prinssiä kuin metsän suuri ruhtinas itse. Isä on kuitenkin Bambille hieman etäinen. Metsän ruhtinas yrittää opettaa pojalleen, kuinka esiintyä ylpeästi ja kulkea arvokkaasti.

Isän velvollisuuksien kutsuessa Bambi lähetetään kuitenkin leikkimään ystäviensä Rumpalin ja Kukan kanssa. Bambi tapaa myös jälleen suloisen tyttöpeuran nimeltä Faline, joka saa sen punastumaan. Mutta Ronno, pienet sarvet jo päähänsä saanut kovanaama, ei pidä nuoresta prinssistä tipan tippaa. Kun Bambi ei ota oppiakseen arvonsa mukaista käytöstä, Metsän ruhtinas katsoo epäonnistuneensa kasvatustehtävässään ja pyytää Pöllövaaria etsimään pojalle uuden kodin. Bambille tarjoutuu kuitenkin tilaisuus todistaa isälleen, että siinä on ainesta nuoreksi prinssiksi, ja niin isä ja poika löytävät uudelleen yhteisen sävelen.
 
Ruhtinas opettaa poikaansa metsän tavoille, ja Bambi puolestaan opettaa isäänsä ottamaan hieman rennommin. Juuri kun perhe-elämä alkaa vihdoin luistaa, Pöllövaari tuo paikalle Menan, naaraspeuran joka on valmis ottamaan Bambin hoiviinsa. Bambin sydän särkyy, kun se luulee, ettei isä enää haluakaan sitä luokseen. Se hyvästelee ystävänsä ja lähtee Menan matkaan. Matkan varrella he joutuvat kuitenkin suureen vaaraan. Onnistuuko Bambi kokoamaan kaiken urheutensa selviytyäkseen pinteestä ja palatakseen lopulta isänsä ja ystäviensä luokse? 
 
Elokuvan Bambi II tarina sijoittuu keskelle ensimmäisen Bambi-elokuvan herkimpiä hetkiä ja se kertoo siitä, miten Bambista tuli juuri sellainen kuin se on. Toisaalta tarina kertoo myös siitä, miten isä ja poika oppivat vaikeuksien kautta tuntemaan toisensa. Tälläkään kertaa ei ole omena pudonnut niin kauas puusta kuin ensi näkemältä vaikuttaa.
 
Oppimateriaali on suunniteltu varhaiskasvatukseen. Tehtävien lisäksi oppimateriaalissa on taustatietoa lapsen suruun ja kuolemaan liittyvistä asioista sekä luettelo aiheeseen liittyvästä kirjallisuudesta.
 
Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Bambi 2

(Bambi 2)

Ohjaaja: Brian Pimental

Maa: USA Vuosi: 2006

Kesto: 74min

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
SUOMENKIELISET ÄÄNET Metsän Ruhtinas MARKUS BÄCKMAN Bambi MIIKA VINTTURI Pöllövaari JYRKI KOVALEFF Rumpali AKIRA TAKAKI Kukka HENRI PIISPANEN Faline REBEKKA HOLI Ronno SEAN SAN MIGUEL Rumpalin siskot IINES JAAKKOLA JA PINJA ARO Murmeli KARI HIETALAHTI Piikkisika JUHA MUJE Bambin äiti SARI MOILANEN Mena KRISTIINA HALTTU Dialogin ohjaus: ULLA RENKO


Elokuvan Bambi 2 tarina kertoo siitä, miten Bambista tuli juuri sellainen kuin se on. Toisaalta tarina kertoo myös siitä, miten isä ja poika oppivat vaikeuksien kautta tuntemaan toisensa. Oppimateriaali varhaiskasvatukseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa