Beasts of the Southern Wild

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: leikkaus, montaasi, tulkinta, maaginen realismi, lapsen näkökulma

Synopsis: Elokuvan päähenkilö on 6-vuotias kikkarapää Hushpuppy (Quvenzhané Wallis), jonka isän nimi on Wink (Dwight Henry). Paikka on Bathtub, rämeinen suoseutu jossain eteläisen Louisianan tulvapatojen ulkopuolella ja sivistyksen tuolla puolen. Elämä pyörii perimmäisten asioiden äärellä: Vedestä nousee rapuja ja niiden kavereita niin paljon kuin jaksaa syödä. Kotipolttoinen tippuu joka tönössä.

Beasts of The Southern Wild taistelee kaikkea modernia, kunnollista ja turvallista vastaan. Se on New Orleansin merellisiin maisemiin kajahtaneen ohjaajan hempeänraivoisa idylli ihmisistä, jotka elävät sulassa sovussa luonnon kanssa. Itseriittoista yhteisöä koskeva ylevä moraalisaarna yhdistyy Benh Zeitlinin käsittelyssä ilonpitoon, joka saa railakkaan räyhähenkisen sävyn.

Tarinan merikorttiin voi piirtää laveita vetoja aina Huckleberry Finnin seikkailuista klassisiin meripetoja kuvaaviin maalauksiin ja Robert J. Flahertyn kiistanalaisiin merellistä elämää kuvaaviin dokumentteihin. Kun taivas lopulta aukeaa tuoden tullessaan vimmaisen tulvan ja pyörremyrskyn, katsomo pääsee osalliseksi alkukantaisesta elämyksestä. Kuin ensimmäisestä elokuvasta. 

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin ja lukioihin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Heli Metsätähti-Koistinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Lähteet ja lisälukemista:

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 17.7.2013.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Beasts of the Southern Wild

(Beasts of the Southern Wild)

Ohjaaja: Benh Zeitlin

Maa: USA Vuosi: 2012

Kesto: 93min Ikäraja: 12

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly


Beasts of the Southern Wild on New Orleansin merellisiin maisemiin kajahtaneen ohjaajan hempeänraivoisa idylli ihmisistä, jotka elävät sulassa sovussa luonnon kanssa. Elokuvan päähenkilö on 6-vuotias kikkarapää Hushpuppy. Paikka on Bathtub, rämeinen suoseutu jossain eteläisen Louisianan tulvapatojen ulkopuolella ja sivistyksen tuolla puolen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa