Boyhood

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: elämän polut, elämänkaaripsykologia, ihmissuhdeverkostot, elämän kenttä ja sen osa-alueet, pojaksi ja tytöksi kasvattaminen, elokuvan tekoprosessi.

Synopsis: Richard Linklaterin elokuva Boyhood on elämänmakuinen kasvutarina, joka seuraa Masonin (Ellar Coltrane) varttumista pojasta nuoreksi mieheksi. Ajan kulun voi aistia valkokankaalla ainutlaatuisella tavalla, sillä elokuvaa on kuvattu 12 vuoden ajan samojen näyttelijöiden kanssa.
6-vuotiaan Masonin elämässä on tapahtumassa suuria ja hämmentäviä muutoksia: hänen yksinhuoltajaäitinsä Olivia (Patricia Arquette) on päättänyt, että perhe, johon kuuluu myös isosisko Samantha (Lorelei Linklater), muuttaa toiseen kaupunkiin. Samaan aikaan hänen pitkään Alaskassa asunut isänsä (Ethan Hawke) tekee yllättäen paluun lasten elämään. Boyhood seuraa Masonin elämän käännekohtia yli vuosikymmenen ajan. Poikavuosiin jättävät jälkensä niin vanhemmat, vanhempien uudet puolisot, tytöt, opettajat, pomot, vaaranpaikat, intohimot kuin luovat pyrkimyksetkin. Kaiken keskellä Masonin on löydettävä oma tiensä itse. Elokuva on kuvattu vuosina 2002-2013.

Tuotanto: Richard Linklater ja Cathleen Sutherland
Vastaavat tuottajat: Jonathan Sehring ja John Sloss
Kuvaus: Lee Daniel ja Shane Kelly
Lavastus: Rodney Decker
Leikkaus: Sandra Adair

Oppimateriaali on suunnattu 9.-luokille ja lukioihin sekä ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut kulttuurituottaja, kasv. tiet. yo. Sara Peltola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 9.12.2014.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Boyhood

(Boyhood)

Ohjaaja: Richard Linklater

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2014

Kesto: 165min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Patricia Arquette, Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Lorelei Linklater


Boyhood on elämänmakuinen kasvutarina, joka seuraa Masonin varttumista pojasta nuoreksi mieheksi. Ajan kulun voi aistia valkokankaalla ainutlaatuisella tavalla, sillä elokuvaa on kuvattu 12 vuoden ajan samojen näyttelijöiden kanssa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa